Täydellistä kenkäkokoa ei ole olemassa...


Luuletko, ettei täydellistä kenkäkokoa ole olemassa? Olet pahasti väärässä! Tiedämme mitä etsiä ostaessasi kenkiä, jotta voit nauttia maksimaalisesta käyttömukavuudesta. Oppaastamme löydät vinkkejä, joiden avulla voit valita oikean kokoiset kengät niin kiinteässä kuin verkkokaupassakin.

Mikä kenkäkoko minun pitäisi valita?

Satojen saatavilla olevien kenkäparien joukosta tämä kiinnitti huomiosi ja on käytännössä sinun. Valitse vain oikea koko ja se on valmis! Viimeinkin voit esitellä uutta hankintaasi koko maailmalle.

Aivan... Tässä vaiheessa asia muuttuu hieman monimutkaisemmaksi. Mikä kenkäkoko minun pitäisi valita? Onko parempi ottaa pienempi, toivoen, että ne eroavat toisistaan, tai päinvastoin - valita hieman suurempi ja täyttää jäljellä oleva tila paksulla sukassa?

Iloitse, jos kohtaat samanlaisen ongelman! Tiedämme mihin kiinnittää huomiota kenkiä ostettaessa, jotta voit nauttia maksimaalisesta käyttömukavuudesta ilman yhdistämistä. Vinkkiemme avulla voit helposti valita täydellisen kenkäkoon riippumatta siitä, teetkö ostoksia kiinteässä liikkeessä tai verkossa. Aloitetaan!

Miten löydän oikean koon kengän?

Kenkien ostaminen on todellinen ilo. Toimivuuden ja hyvän ulkonäön lisäksi oikea istuvuus on kuitenkin erittäin tärkeää. Juuri tämä estää tiettyä kenkäparia laskeutumasta vaatekaapin pohjalle, etkä saa kivuliaita rakkuloita ja rakkuloita. Etkö tiedä kuinka käsitellä sitä? Meillä on tapa!

Ensinnäkin muista, että jalkojen muoto muuttuu jatkuvasti. Siksi aina, kun päätät ostaa uuden kengän, varmista, että valitset oikean koon. Se on erittäin helppoa kivijalkakaupassa. Sinun tarvitsee vain laittaa haluamasi kenkäpari jalkojesi päälle ja kiinnittää huomiota useisiin seikkoihin.   

Ensimmäinen, Vältä kenkien ostamista päivän ensimmäisellä puoliskolla. Muista, että verenkierto voi aiheuttaa jalkojen turvotusta. Tämän seurauksena höyry, joka näyttää uskomattoman mukavalta aamulla, voi edistää rakkuloiden muodostumista iltaisin. Siksi, jos mahdollista, mene ostoksille iltapäivällä.

Toiseksi, kiinnitä huomiota sukkiin. Kun menet ostoksille, käytä sukkia, jotka sopivat parhaiten jokapäiväiseen käyttöön. Älä valitse paksua, villaista mallia tai sumuohut nailonvaatetta, jos käytät yleensä klassisia puuvillasukkia.

Kolmanneksi, mittaa molemmat kengät. Monet ihmiset ostavat kengät mitattuaan vain yhden niistä. Jos kuitenkin haluat olla varma, että molemmat sopivat täydellisesti, älä yritä säästää aikaa kokeilemiseen. Usein jalkojen mittojen välistä eroa ei huomaa paljaalla silmällä, mutta sen voi tuntea käytön aikana. Kokeile molempia kenkiä ja säädä koko isompaan jalkaan.

Kiire ei ole hyvä neuvonantaja

Muista, että kiire ei ole hyvä neuvonantaja. Kun kenkäpari on mielestäsi oikean kokoinen, muista kävellä myymälässä niissä. Paina peukalosi varovasti kengän kärkeen varmistaaksesi, että jaloissasi on tarpeeksi tilaa. Heiluta myös sormiasi ja varmista, että annat niille tarpeeksi tilaa kävellessäsi.

Kävele kengissäsi ja vastaa seuraaviin kysymyksiin:

  1. Onko sormissa tarpeeksi tilaa?
  2. Ovatko kantapäät ulos kengistä?
  3. Tunnetko epämukavuutta kävellessäsi?
  4. Sopivatko kengät sinulle leveydeltä? 

Jos sinusta tuntuu, että kengät ovat todella mukavat, voit suorittaa oston onnistuneesti ja nauttia uudesta ostoksestasi. Jos koet epämukavuutta, älä tingi ja jatka etsimistä. Huonosti istuvien kenkien ostaminen ei ole koskaan hyvä idea.

Kuinka valita kengät verkossa?

Kenkien ostaminen netistä tuntuu hieman vaikeammalta tehtävältä. Mikään ei voisi olla enempää pielessä! Tarvitset vain paperin, kirjoitettavan, viivaimen ja onnistuneesti valitset täydellisen koon.

Mietitkö kuinka mitata kengän kokosi? Se on helppoa! Laita vain jalkasi paperille. Tämä on parasta tehdä iltapäivällä pitäen mielessä, että jalat voivat turvota päivän aikana. Piirrä sitten jalan ääriviivat paperille. Luo kaksi kohtisuoraa viivaa, jotka yhdistävät jalkojesi kaksi kauimmaista pistettä, ja mittaa niiden välinen etäisyys viivaimella. 

Toista sama toisella jalalla. Kun tulokset ovat erilaiset, et missään tapauksessa saa ottaa näiden kahden tuloksen keskiarvoa. Ota isompi oikeaksi ja etsi se verkkokaupan kokotaulukosta. Katso kuinka helppoa se on?

Muista, että koolla ei ole väliä

Jalat muuttuvat iän myötä. Usein niistä tulee pidempiä tai leveämpiä. Aina kun ostat uuden kengän, pidä se mielessä äläkä valitse yhtä kokoa vain tottumuksesta.

Muista myös, että yksittäisten merkkien koot voivat vaihdella huomattavasti. Älä missään tapauksessa saa ostaa kenkiä sokeasti. Joskus yhden valmistajan koko 38 voi vastata toisen merkin kokoa 37. Tämän seurauksena saatat altistua tuskallisille varpaille tai joutua tarpeettomasti maksamaan kenkien vaihtamisesta.

Siksi on tärkeää mitata kengät ennen ostamista, kun sinulla on mahdollisuus. Jos sen sijaan teet ostoksia verkossa, muista lukea kokotaulukko ja vertailla sitä jalkojesi mittoihin.