Tee lempikengäsi näyttämään uusilta


Vaatekaapissasi on varmasti pari kenkiä, joista et voi erota. He ovat palvelleet sinua vuosia, ja niistä eroon pääseminen särkisi luultavasti sydämesi. Minusta on parempi olla ottamatta riskejä! Onneksi on olemassa tehokkaita tapoja palauttaa kuluneet jalkineet, jotta voit saada suosikkikengistäsi taas näyttämään uusilta.

Parempi ehkäistä kuin parantaa

Hyvältä näyttävä ja mukava kenkäpari on todellinen herkku. Emme ole yllättyneitä siitä, että jopa monien vuosien jälkeen on vaikea sanoa hyvästit heille, vaikka he alkaisivat näyttää kamalalta. Jos ne ovat suhteellisen uusia, kannattaa soveltaa tunnettua periaatetta "ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito". Ennaltaehkäisy, myös kenkien tapauksessa, on paljon parempi ratkaisu kuin elvytys. Tämä tapa pidentää ehdottomasti kenkien käyttöikää.

Jalkineet kannattaa huoltaa erikoismenetelmin. Muista puhdistaa kengät huolellisesti lialta ja pölystä ennen niiden käyttöä. Kyllästäminen ja säännöllinen kenkien hoito ovat avain menestykseen, joka voi varmistaa niiden pitkän käyttöiän. Oikein valittu suojasuihke suojaa kenkiä tehokkaasti ulkoisten tekijöiden haitallisilta vaikutuksilta. Nahkakenkien hoitoon voit käyttää vauvanöljyä tai luonnonöljyä, esim. manteliöljyä. Levitä sitä vanulappulle ja hiero huolellisesti kenkiisi. Uskomaton kiilto taattu!

Kuinka puhdistaa kengät tehokkaasti?

Jos on liian myöhäistä estää vahinkoja, älä hajoa. Sinun ei tarvitse erota suosikkikenkäparistasi ollenkaan. Joskus riittää, että puhdistat ne veteen kastetulla pehmeällä harjalla. Näin pääset helposti eroon pölystä, mudasta, hiekasta ja muista epäpuhtauksista. Kulunut hammasharja on tehokas työkalu, jonka ansiosta pääset jopa kaikkein vaikeimpiin kulmiin.

Jos kamppailet pinttyneiden tahrojen kanssa, valmista veden ja etikan valmiste suhteessa 1:1, hiero sitten likaisiin paikkoihin ja anna vaikuttaa useita minuutteja. Yhdistelmä etikkaa ja ruokasoodaa yhtä suurissa suhteissa toimii valkoisten kenkien lialta. Käytä vettä päästäksesi eroon tahnan jäämistä ja nauti silmästä hyvännäköisellä kengällä. Vaihtoehtoinen ratkaisu on käyttää… hammastahnaa. Hiero sitä kosteisiin kenkiin ja pyyhi kengät sitten kuiviksi. Valitse valkoinen tahna. Värillinen voi aiheuttaa värimuutoksia. 

Kun käsittelet mokkanahasta valmistettuja kenkiä, sinun on oltava varovaisempi. Hanki puhdas mikrokuituliina, vesi ja hellävarainen vauvashampoo. Sekoita liuoksen komponentit suhteessa 1: 1 ja puhdista kengät huolellisesti. Tarvittaessa toista tämä vaihe, kunnes roskat ovat poissa. Voit myös poistaa jälkiä mokkanahkakengistä ... pyyhekumilla. Älä unohda harjata kenkiäsi erityisellä mokkanahkalle suunnitellulla harjalla. Hiero vain yhteen suuntaan rumien vaikutusten välttämiseksi. Näin saat palautettua sen luonnollisen rakenteen ja materiaali näyttää paljon paremmalta.

Muista, että juuri pestyt kengät eivät saa missään olosuhteissa joutua kosketuksiin auringon kanssa. Suora auringonvalo voi aiheuttaa rumia värimuutoksia.

Kuinka kiillotan kenkäni kunnolla?

Jos nahkakengät ovat jo puhtaat, voit kiillottaa ne. Se kannattaa tehdä joka kerta ennen pukemista. Näin näytät aina siistiltä ja tyylikkäältä.

Levitä tahna kengiin erityisellä siveltimellä tai puuvillakankaalla. Hiero sitä tasaisesti kenkiisi pyörivin liikkein. Kun olet kiillottanut kengät erityisellä tahnalla, älä unohda pyyhkiä niitä silkkikankaalla. Tämä on täydellinen tapa antaa niille ilmiömäinen kiilto!

Kuinka palauttaa vahingoittuneet kantapäät?

Useimmissa tapauksissa ensimmäiset näkyvät kulumisen merkit alkavat näkyä kantapäässä. Kun käsittelet muovisia kenkiä, voit helposti peittää rumat naarmut sopivan värisellä vedenpitävällä tussilla.

Vaihtoehtoinen ratkaisu on tehdä tee-se-itse-projekti. Tarvitset kuumaliimaa ja kaikki koristeet. Kiinnitä paksuihin pylväisiin esteettisiä kipinöitä ja voit ripotella ohuet tapit glitterillä liiman levittämisen jälkeen. Tällä tavalla hengität suosikkikenkiisi kokonaan uuden elämän.

Huolehdi yksityiskohdista

Kengät näyttävät jälleen upeilta. Vain yksi erittäin tärkeä asia jäi jäljelle - epämiellyttävä haju. Desinfioi pohjalliset bakteerien ja hajujen poistamiseksi. Ruokasooda toimii erikoistehtävissä. Laita se kenkiisi ja anna vaikuttaa muutama tunti, mieluiten yön yli. Ravista kenkiäsi kunnolla aamulla ja olet valmis. Suosittelemme myös sisäosien vaihtamista uusiin. Parhaat on valmistettu nahasta, joka estää jalkoja hikoilemasta. Älä myöskään unohda vaihtaa nauhat ja kantapäät.

Muista, että oikean menetelmän valinta vaurioituneiden kenkien korjaamiseen riippuu materiaalista, josta kengät on valmistettu. Jotta suosikkijalkineesi kestäisi pidempään, tarvitset vain vähän vaivaa ja oikeat työkalut. Vinkkiemme noudattaminen auttaa varmasti palauttamaan kuluneiden kenkien kiillon ja saamaan ne näyttämään jälleen uusilta.