Terveessä ruumiissa terve mieli! Valitsemme kengät fyysiseen toimintaan


Ei turhaan sanota, että terve mieli asuu terveessä ruumiissa. Loppujen lopuksi fyysinen aktiivisuus nostaa endorfiinien tasoa, mikä saa kasvosi hymyilemään ja pään vaaleammaksi. Jos et pidä klassisista kuntosaliharjoituksista tai ulkoilusta, valitse jokin muu urheilulaji. Suosittelemme, mitkä kenkämallit sopivat parhaiten rugbyyn, squashiin, keilaukseen, ratsastukseen ja nyrkkeilyyn.

Elä terveellisesti ilman rajoja

Yritätkö elää terveellistä elämää, valita tietoisesti lautaselle päätyviä tuotteita, lyhyiden automatkojen sijaan päätät lähteä kävelylle ja varmistatko, että juot tarpeeksi vettä päivän aikana? Lisää siihen fyysistä aktiivisuutta, jotta kehosi maksaisi sinulle nopeasti erinomaisen kunnon.

Et pidä klassisista treeneistä kuntosalilla, ja ajatus ulkona juoksemisesta saa sinut haluamaan piiloutua peiton alle? Ei mitään menetetty! On monia muita urheilulajeja, jotka vaikuttavat myös hyvinvointiisi nostaen endorfiinitasoa ja maalaamalla hymyn kasvoillesi. 

Entä jännittävä rugby tai squash? Vai valitsetko toisen joukkuelajin ja lähdetkö keilailemaan ystäviesi kanssa? Toinen vaihtoehto, joka varmistaa, että kehosi on terve, on ratsastus ja nyrkkeily. Valitse mistä pidät eniten ja elä terveellistä elämää ilman rajoituksia, niin kerromme sinulle, mitkä kengät sopivat parhaiten näihin fyysisiin aktiviteetteihin tarjotaksemme sinulle parhaan kokemuksen.

Rugby saappaat

Monet aloittelevat rugby-pelaajat harjoittelevat klassisissa jalkapallokengissä, jotka ovat riittävän kevyitä ja saavat heidät juoksemaan nopeammin ja ketterämmin. Muista kuitenkin, että tämä ei välttämättä riitä, kun on tarpeen tarjota sinulle lisää pitoa ja vakautta.

Ensinnäkin kiinnitä erityistä huomiota muovi- tai metallitappiin, joiden ansiosta et liuku nurmella. Tämä viimeistely toimii asennosta riippumatta, erityisesti märillä ja mutaisilla kentillä. Muista, että mitä enemmän tappeja sinulla on, sitä tehokkaammin painosi jakautuu suuremmalle alueelle, jolloin voit muuttaa suuntaa nopeammin.

Kun menet rugby-otteluun, käytä kovaa, laadukasta nahkaa valmistettuja saappaita, jotka suojaavat jalkojasi tallamiselta ja yhdessä vahvojen nauhojen kanssa varmistavat täydellisen istuvuuden ottelun tai harjoituksen aikana. Toinen näkökohta, joka on otettava huomioon valittaessa rugbysaappaat, on päällisen korkeus. Alemmat mallit antavat nilkoihin ja jalkoihin enemmän vapautta, kun taas korkeammat takaavat paremman tuen ja turvallisuuden.

Squash kengät

Kun etsit squash-kenkiä, pyri erinomaiseen pehmustukseen, luistamattomaan pohjaan ja riittävään iskunvaimennuskykyyn. Muista, että mitä kevyemmät kenkäsi ovat, sitä nopeammin voit liikkua kentällä. Liian kevyet kengät voivat kuitenkin nopeuttaa niiden kulumista ja altistaa sinulle lisäkustannuksia. 

Älä myöskään unohda oikean koon merkitystä. Loppujen lopuksi jatkuvat eteenpäin ja sivuttain liikkeet saavat kynnet kokemaan voimakasta painetta, mikä johtaa tuskalliseen kipuun. Vältä löysiä kenkiä, jotta he saavat enemmän tilaa. Tällaisissa jalkineissa menetät vakauden, mikä voi johtaa tuskalliseen matkaan ja jopa loukkaantumiseen.

Nyrkkeilykengät

Vaikka jokaisen nyrkkeilijän tärkein ominaisuus ovat hanskat, nopeuden ja ketteryyden kehässä takaavat sopivat kengät, jotka auttavat liikkumaan sujuvammin ja samalla varmistavat turvallisuuden sparrauksen aikana. Kun valitset jalkineita tähän liikuntaan, varmista, että kengät ovat riittävän kevyet, jotta ne eivät hidasta liikkeitäsi. Parhaiten toimivat mallit, joissa on ohut kumipohja, joka tarjoaa sinulle erinomaisen pidon harjoituksen aikana. Yhtä tärkeä tekijä on päällisen korkeus. Pyri korkeampiin malleihin, jotka tarjoavat lisätukea ja suojaa nilkkojasi.

Keilailukengät

Jos olet menossa keilaukseen, tiedät varmasti, että vaihdettavat jalkineet ovat välttämättömiä pelin aikana. Hygieniasyistä et halua vuokrata keilahallilta saatavia malleja? Sijoita omiin keilakenkiisi ja nauti maksimaalisesta mukavuudesta. Valitse matalakorkoiset kengät, joissa on sileät kumipohjat, jotka auttavat sinua liikkumaan ja vievät pelisi uudelle tasolle.

Ratsastuskengät

Kun ratsastaa hevosella, aseta turvallisuutesi etusijalle. Älä missään tapauksessa saa ratsastaa hevosellasi tavallisissa tennareissa tai tennareissa. Välttääksesi liukastumisen ja juuttumisen jalusteisiin putoamisen yhteydessä tarvitset kengät, joissa on sileäpohjainen ja pieni kantapää. Asianmukaiset ratsastuskengät suojaavat myös jalkojasi riittävästi, jos hevonen vahingossa astuu niiden päälle.

Aktiivinen tyylilläsi

Kuten näet, fyysisen toiminnan ei tarvitse rajoittua tylsiin kuntosaliharjoituksiin tai juoksemiseen. Sen sijaan, että etsisit tekosyitä, etsi kurinalaisuutta, joka vastaa odotuksiasi ja saa hymyn huulille. Olemme varmoja, että kun valitset siihen oikeat jalkineet, aktiivinen elämäntapa tulee sinulle puhdasta nautintoa ja tunnet nopeasti, että terve henki lepää terveessä ruumiissa!