Valitsemme ensimmäiset vauvan kengät


Ensimmäisten kenkien valitseminen lapselle voi olla todellinen haaste vanhemmille. Monet ortopedit suosittelevat, että pikkulapsen jalat, jotka ovat valmiita ottamaan ensimmäiset askeleensa, pukeutuvat asianmukaisesti istuviin kenkiin. Vanhemmat usein epäilevät ja miettivät, millaiset jalkineet valita, jotta lapsi oppisi kävelemään kunnolla. Neuvomme, mitkä ensimmäiset kengät lapselle ovat parhaita.

Ensimmäiset askeleet asunnossa

Ensimmäisten askeleiden ottaminen kodin lattialla on erittäin hyvä harjoitus. Jos vauvan jalka on paljas samaan aikaan, vauvalla on mahdollisuus tuntea maan rakenne ja tottua muuttuviin lämpötiloihin. Se on myös hyvä tapa kovettaa pohjasi. Vauvan iho on erittäin herkkä tässä paikassa, ja kosketus lattiaan tekee siitä hieman paksumman. Kotona kävelemisen oppiminen on myös tietoisuuden oppitunti vanhemmille. Turvallisessa ympäristössä pystyasennon tulisi kuitenkin olla virheetön. Tilanne on hieman erilainen, kun vauva alkaa kävellä kävelyn aikana.

Ulkoilu - erinomainen oppiminen kävelemään

Antaa lapsen nousta rattaista ja kävellä yksin on hienoa oppia kävelemään. Lapsi, joka liikkuu jo itsenäisesti, voidaan viedä kävelylle korttelin ympäri. On tärkeää, että vanhempi on lähellä ja pitää vauvan kädestä. Tällaiset oppitunnit vaativat kuitenkin sopivat kengät. Turvallisuus- ja hygienianäkökohtien tulisi olla etusijalla. Jopa paksimmat sukat eivät tarjoa asianmukaista eristystä tuntematonta maata vastaan. Millaisia ​​vauvan ensimmäisten kenkien tulisi olla?

Mitä ominaisuuksia vauvan kengissä pitäisi olla?

Vanhempien on kiinnitettävä huomiota useisiin jalkineiden ominaisuuksiin, kun he valitsevat parhaan parin lapselleen. Kengän tulee olla kevyt, jotta lapsi oppii laittamaan jalat oikein. Muista, että ensimmäiset askeleet ovat suuri haaste pikkulapselle, joten hänen on oltava mukava, kun hän oppii kävelemään. On tärkeää, että kengissä on joustava pohja, joka tukee kävelemistä. Hyvin profiloidussa parissa taivutuspiste on 1/3 pohjan pituudesta. Valitun parin tulisi olla pehmeä ja melko leveä kärjestä. Tämä tila on välttämätön vauvan sormille leveästi toisistaan. Kiinnitämme huomiota myös siihen, ovatko kengät ilmavia. Yksikään lapsi ei nauti kävelystä märillä ja kylmillä jaloilla. Katsotaanpa kenkiä, jotka on valmistettu luonnollisesta nahasta tai korkealaatuisista tekstiilimateriaaleista. Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon vauvan kenkiä valittaessa?

Oikea tuki jalalle

Vielä muutama vuosi sitten suositeltuja olivat korkeat, jäykät kengät, joiden piti vakauttaa lapsen jalka ja suojata nilkkaa kävellessään. Osoittautuu, että nilkan liikkuvuus ja jalan sisäpuolella oleva tuki ovat erittäin tärkeitä ensimmäisiä askeleita otettaessa. Tärkeintä on, että kengät sopivat tiukasti tarsuksen ympärille. Lisäksi ensimmäisessä parissa tulisi olla joustava kantapäälaskuri (tai kieleke), joka sopii tiukasti lapsen kantapäätä vasten. Elementin tulee olla riittävän joustava, jotta se ei rajoita lapsen liikkeitä. Tärkeä ominaisuus on myös joustavuus - oikein joustava kenkä tukee jalan oikeaa asentoa. On myös tärkeää, että vauvan saapikkaat eivät ole liian korkeita. Nilkan alapuolella olevat mallit toimivat hyvin. Jos valitsemme vaelluskengät, meidän tulisi etsiä malleja, joissa on pehmeä ja joustava päällinen. Muodikkaita ja mukavia lasten kenkiä löytyy KeeShoes -verkkokaupasta.

Lasten ensimmäisten saappaiden tulisi istua tiukasti jalan ympärillä, mutta ei rajoittaa liikettä. On tärkeää, että ne ovat pehmeitä, kevyitä ja ilmavia. Lapsi, joka tuntee olonsa mukavaksi, ottaa ensimmäiset askeleet nopeammin ja mielellään.