Valitsemme jalkapallokengät. Etsi vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin


Riippumatta siitä, pidätkö jalkapalloa harrastuksena vai pelaatko sitä ammattimaisesti, ymmärrät varmasti, kuinka tärkeää on, että sinulla on oikeat varusteet. Kestävä jalkapallo ja mukava asu eivät kuitenkaan ole kaikki kaikessa. Oikein valitut jalkapallokengät ovat yhtä tärkeitä. Neuvomme, mitä etsiä niitä valittaessa.

Onko jalkapallon pelaaminen juoksukengillä hyvä idea?

Monet aloittelevat jalkapallon harrastajat luopuvat jalkapallolle omistettujen kenkien ostamisesta uskoen, että tavalliset juoksukengät riittävät. Vaikka jalkapalloa voi pelata tällaisissa jalkineissa, se ei todellakaan ole suositeltava ratkaisu. 

Kaikki kiitos molempien mallien täysin erilaisen suunnittelun, jotka on suunniteltu täysin erilaisiin aktiviteetteihin. Vaikka todella juokset jalkapalloa pelatessasi, jalkasi liiketyyli ei ole sama kuin klassisessa lenkkeilyssä. Liikkeen suunta muuttuu usein nopeasti, ja siihen sopeutumattomat kengät voivat edistää nilkan ja polvinivelten vammoja.  

Lisäksi jalkapalloliittimet estävät erityisesti suunnitellun pohjan ansiosta liukastumisen ja mahdollistavat paremman kiinnittymisen pintaan, mikä lisää pelin tehokkuutta.

Mitä ottaa huomioon jalkapallokenkiä valittaessa?

Nyt kun tiedät, että jalkapallon pelaaminen juoksukengillä on huono idea, on useita näkökohtia, jotka on otettava huomioon ennen oikeiden jalkineiden ostamista. Markkinoilla on monia erilaisia ​​malleja, ja väärällä valinnalla voi olla vakavia seurauksia tulevalle menestyksellesi kentällä.

Jalkapallokenkien tulee ehdottomasti olla suhteellisen kevyitä. Kevyet jalkineet parantavat ketteryyttä ja helpottavat nopeampaa liikenopeutta. Kaikki tämä vähentää merkittävästi pelaajan väsymystä.

Jalkapallokenkiä valittaessa tulee huomioida myös kenttä, päällisen materiaali, käyttäjän mukavuus, jalkapallon asento ja jopa pelityyli. Lue lisätietoja.

Onko pinnalla väliä jalkapallokenkiä valittaessa?

Monet ihmiset uskovat, että yksi kenkämalli sopii täydellisesti erilaisille pinnoille. Mikään ei voisi olla enempää pielessä! Tulpat, joita ei ole mukautettu pintaan, voivat aiheuttaa mahtavan putoamisen ja tuskallisen vamman. Jotta näin ei tapahdu, harkitse pintaa, jolla aiot pelata, kun ostat kenkiä. 

Jos ottelut pelataan luonnollisella nurmikolla, valitse malli FG tai SG. Ensimmäinen toimii hyvin kovilla pinnoilla, kuten kuivilla pinnoilla, kun taas toinen toimii hyvin märällä, hieman mutaisella ruoholla. Kun aiot pelata keinotekoisilla kentillä, valitse AG-malli.

Muista, että väärä mallivalinta voi olla valitettavaa, kun jalkasi juuttuu nurmeen sopimattomien tulppien takia ja kärsit epämiellyttävästä kaatumisesta.

Minkä materiaalin jalkapallokenkiin kannattaa valita?

Periaatteessa jalkapallokengät ovat saatavilla kahdessa versiossa - nahkainen ja synteettinen. Päällysmateriaalin valinta riippuu useista seikoista, joita olemme käsitelleet alla.

Ammattipelaajia tarkasteltaessa huomaa synteettisten kenkien edut, mutta nahkakengät ovat ehdottomasti kestävämpiä ja - joidenkin mukaan - lisää mukavuutta. Kaikki kiitos ihon ilmiömäisen mukauttamisen jalkaan. Toisaalta nahkapäällisten suurin haittapuoli on niiden taipumus imeä vettä. Jos peliä pelataan märissä tai kosteissa olosuhteissa, kengät voivat painaa ja vaikeuttaa nopeaa juoksemista. 

Suurimmaksi osaksi synteettiset materiaalit ovat epäilemättä kevyempiä ja siksi ne voidaan siirtää paljon nopeammin. Lisäksi synteettiset kengät erottuvat halvemmalla hinnalla, vaikka innovatiivisten mallien hinta voi olla korkeampi kuin nahkaiset. Toisin kuin ne, synteettiset jalkapallokengät eivät myöskään voi mukautua jalan muotoon, mikä voi tehdä niistä vähemmän mukavia.

Kuinka säätää jalkapallokenkien kokoa?

Älä missään tapauksessa osta jalkapallokenkiä vain siksi, että suosikkipelaajallasi on samat. Mukavuus on tärkeää, ja me kaikki koemme sen eri tavalla.

Jalkapallokenkien tulee tarjota riittävästi tilaa varpaiden alueelle ja samalla istua kunnolla jalkaan estäen liukastumisen. Muista kuitenkin, että liian tiukat jalkineet voivat aiheuttaa kivuliaita rakkuloita, jotka vaikuttavat merkittävästi pelisi tehokkuuteen.

Onko jalkapallon asemalla ja pelityylillä merkitystä jalkapallokenkiä valittaessa?

Kenkien koon, päällisen materiaalin ja pintaan sopivan sopivan valinnan lisäksi kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ... jalkapallon asentoon. Kenkävalmistajat päihittävät toisiaan innovatiivisilla ratkaisuilla suunnittelemalla kenkiä, jotka sopivat pelin tyyliin.

Hyökkääjille sopivat kevyet kenkäparit, joiden avulla voit tehdä äkillisen suunnanmuutoksen ja kiihtyvyyden ilman ongelmia. Puolustajien kannattaa puolestaan ​​valita kestäviä malleja, jotka tarjoavat paremman jalkasuojan ja täyden hallinnan, minkä ansiosta pallon syöttö suoritetaan siististi, moitteettomasti. Maalivahdeille suosittelemme kenkiä, jotka tarttuvat erinomaisesti maahan, sekä lisäpäällisten vuorausta.

Kuinka pidentää jalkapallokenkien käyttöikää?

Olemme varmoja, että neuvomme avulla teet oikean valinnan. Muista kuitenkin, että parhaatkaan valitut jalkapallokengät eivät voi palvella sinua pitkään, jos et huolehdi niistä kunnolla. Jalkineiden käyttöiän pidentämiseksi on tärkeää puhdistaa, kuivata ja desinfioida jalkapallokengät säännöllisesti.