Valitsemme kengät hikoileville jaloille


Jalkojen liiallinen hikoilu on yleinen ongelma, joka vaikeuttaa monen elämää sukupuolesta riippumatta. Onneksi on olemassa monia todistettuja tapoja käsitellä sitä tehokkaasti. Yksi heistä käyttää oikeat jalkineet. Tarkista, mitä etsiä, kun etsit kenkiä, jotka auttavat sinua pääsemään eroon epämiellyttävästä hajusta.

Tehokkaat lääkkeet hikoileviin jalkoihin

Jalkasi hikoilevat liikaa, ja odottamaton kutsu kahville ystäville saa sinut kananlihalle ajatuksesta, että sinun täytyy ottaa kengät pois? Rentoutua! On olemassa monia todistettuja tapoja käsitellä tehokkaasti jalkojen liiallista hikoilua. Katso kotihoitotuotteet, jotka antavat sinulle parhaat tulokset tämä opas.

Usein nämäkään eivät kuitenkaan välttämättä riitä, jos käytät vääriä jalkineita. Jotkut materiaalit vain lisäävät epämiellyttävää hajua, joten on parempi välttää niitä.

Mitä kenkiä kannattaa välttää epämiellyttävien hajujen välttämiseksi?

Jaloissa on muuhun vartaloon verrattuna eniten hikirauhasia senttimetriä kohden. Tarkemmin sanottuna niitä on jokaisessa noin 125 000! Ei ole ihme, että tämä kehon osa hikoilee voimakkaasti, varsinkin kun mukanasi on huonosti istuvat jalkineet monta tuntia joka päivä.

Kumigalossit, muoviset ballerinat tai muovista valmistetut lenkkarit ovat täydellinen ympäristö epämiellyttävien hajujen synnyttämiselle. Jos jostain syystä joudut käyttämään tämäntyyppisiä jalkineita, muista ostaa imukykyisiä tai hajua poistavia pohjallisia, jotka poistavat tehokkaasti kosteutta ja estävät liiallista hikoilua.

Sen lisäksi, että olet valinnut oikean materiaalin, josta jalkineet on valmistettu, varmista, että koko on oikein istuva ja antaa jaloille riittävästi tilaa hengittää. Liian tiukat kengät painavat varpaitasi, jolloin jalat hikoilevat enemmän. Toisin sanoen, jos varpaat murskautuvat kenkien sisälle, ilmavirtaus tälle vyöhykkeelle vähenee huomattavasti, mikä lisää lämpötilaa samalla. Etkö halua luoda höyrysaunaa kenkien sisään?

Mitkä kengät sopivat parhaiten hikoileville jaloille?

Nyt kun tiedät, mitä kenkiä kannattaa välttää bakteerien lisääntymisen estämiseksi, on aika selvittää, mitkä kengät sopivat parhaiten hikoileville jaloille.

Kun etsit uutta kenkäparia, muista käyttää hengittäviä materiaaleja, jotka eivät estä ilmankiertoa. Yksi ilmeisimmistä valinnoista on luonnonnahka, jossa yllä olevat ominaisuudet näkyvät ehdottomasti. Myös muut luonnonmateriaalit, kuten mokka, nubukki tai kangas, toimivat täydellisesti, mikä antaa sinulle raikkauden tunteen suunnitelmistasi riippumatta. 

Olemme kuitenkin tietoisia siitä, että nahka- tai mokkakengät eivät todellakaan läpäise tenttiä kuntosalilla, ja täällä luultavasti kohtaat eniten jalkojen liiallista hikoilua. Tämän estämiseksi valitse erityisesti suunnitellut kalvot ja verkot, jotka on luotu jalkojen lämpötilaa säätelevän tekniikan mukaan. 

Tämän ansiosta - olitpa töissä tai treenaamassa - pysyt mukavana ja raikkaana koko päivän ja voit hoitaa asioitasi ilman, että epämiellyttävä haju häiritsee sinua.   

Mihin muuhun kannattaa kiinnittää huomiota?

Jotta jalat eivät haise pahalle, kun otat kenkiä pois, muista kolme asiaa alla. 

Ensinnäkin sukat

Oikeiden kenkien käyttäminen väärien sukkien kanssa voi olla haitallista ja saada jalat hikoilemaan runsaasti. Vältä synteettisistä kankaista valmistettuja sukkia, jotka voivat vaikeuttaa tai jopa mahdotonta päästä eroon kosteudesta. Luonnonmateriaalien, kuten puuvillan tai bambun, lisäksi voit ostaa urheilijoille erityisiä sukkia, jotka ylimääräisten, pienten reikien ansiosta varmistavat kunnollisen ilmanvaihdon ja poistavat tehokkaasti kosteutta minimoiden epämiellyttäviä hajuja.

Tehokas ratkaisu ihmisille, jotka kamppailevat jalkojen liiallisen hikoilun kanssa, on kantaa mukanaan varasukkia. Voit säilyttää niitä repussa, käsilaukussa tai työpaikalla laatikossa, jotta voit välittömästi virkistää jalkojasi, kun ne tuntuvat yksinkertaisesti märiltä. 

Toiseksi, käytä vaihtokenkiä

Vuodenajasta riippumatta kokoelmasi tulee sisältää vähintään kaksi paria kenkiä jokaista vuodenaikaa kohden. Vältä samojen kenkien käyttöä joka päivä. Pidä vähintään päivän tauko ennen kuin käytät kenkiä uudelleen, jotta kengät kuivuvat kokonaan. Näin voit olla varma, että et luo ihanteellista ympäristöä bakteerien lisääntymiselle ja epämiellyttävien hajujen muodostumiselle.

Kolmanneksi, valitse pohjalliset sen mukaan

Viimeinen, mutta yhtä tärkeä jalkojen tuoreutta edistävä seikka ovat kenkäosat. Valitse ne, jotka on valmistettu luonnollisesta nahasta tai valitse liialliseen hikoiluun omistettu tekniikka. Voit lukea siitä lisää meidän pohjallisen opas.

Paha haju ei ole kaikki kaikessa!

Muista, että paha haju ei ole kaikki mitä voit odottaa käyttäessäsi vääriä kenkiä. Synteettisten, hengittämättömien kankaiden valitseminen yhdessä tiukan koon kanssa ei aiheuta vain epämiellyttäviä hajuja, vaan myös muita ongelmia, kuten kynsisientä tai ns. urheilijan jalka. Onneksi voit välttää nämä epämiellyttävät kohdat noudattamalla vinkkejämme.