Valitsemme mukavimmat tossut


Kovan päivän jälkeen täydellä vauhdilla monet ihmiset haaveilevat palaamisesta kotiin mahdollisimman pian. Ei ihme! Mikään ei ole mukavampaa kuin vaihtaa monta tuntia käyttämäsi kengät mukaviin tossuihin, joissa jalkasi voivat vihdoin levätä. Neuvomme, miksi mukaviin tossuihin kannattaa panostaa ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota niitä ostaessa.

No kaikkialla, mutta kotona on parasta

Riippumatta siitä, onko sinulla pitkä työpäivä takana tai monta tuntia aktiivisesti ulkona, unelmoit varmasti hetkestä itsellesi.

Sisään astuttuasi voit vihdoin rentoutua ja vaihtaa kanssasi viimeisen kerran olleet kengät mukaviin tossuihin. Tämä erittäin arvokas hetki. Jalkasi voivat vihdoin levätä ja palautua huippukunnossa, kun puet kengät uudelleen jalkaan ja lähdet liikkeelle.

Miksi mukaviin tossuihin kannattaa sijoittaa?

Mukavat tossut tarjoavat sinulle vertaansa vailla olevaa mukavuutta kävellessäsi talossa tai hotellihuoneessa. Jos jalkasi ovat herkät, kylmällä lattialla kävely ei todellakaan ole nautinnollisin harrastus.

Tossut eivät kuitenkaan vain pidä jalkojasi miellyttävän lämpiminä. Ne luovat myös viihtyisyyden ja kodikkaan, miellyttävän tunnelman. Heti kun astut ovesta sisään ja vaihdat kengät tossuihin, tunnet vihdoin olosi kotoisaksi. 

Lisäksi jalkalääkärit neuvovat välttämään paljain jaloin kävelemistä talossa. Tossut eivät hyödytä vain jalkoja, vaan myös selkää, lantiota ja polvia. Kaikki kovien pintojen, kuten puupaneelien tai keittiön tai kylpyhuoneen keraamisten laattojen, aiheuttaman hyvän iskunvaimennuksen ansiosta.

Mitä ottaa huomioon tossuja ostettaessa?

Nyt kun tiedät, miksi mukaviin tossuihin kannattaa panostaa, mietit varmasti, mihin seikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota niitä ostaessa.

Noudata ensin kokoa. Älä missään tapauksessa osta liian tiukkoja tossuja. Tällä tavalla jaloissasi ei ole tarpeeksi tilaa, mikä voi aiheuttaa kipua ja epämukavuutta. Vältä myös ostamasta liian suuria tossuja. Ne voivat liukua pois jaloista ja aiheuttaa vaaran portaita kiipeäessään. 

Toiseksi, kiinnitä huomiota materiaaliin, josta tossut on valmistettu. Valitse kesällä ilmavat mallit, joissa sormet ovat avoimia, ja kylminä talvipäivinä pörröisiä, joissa on korkeampi rakenne. Tärkeintä on, että jalat ovat pehmeät ja mukavat.

Kolmanneksi, harkitse pintaa, jolla kävelet. Jos useimmissa kodin huoneissa on mattoja, liukumattomalla pohjalla varustetut kengät eivät ole välttämättömiä. Kun käsittelet liukkaita laattoja ja paneeleja, varmista kuitenkin, että kenkien pohja on valmistettu liukumattomista materiaaleista. Näin vältyt kaatumisilta.

Slip-on vai suljetut tossut?

Tossuja valitessaan monet ihmiset ihmettelevät, valitaanko slip-on vai rakennettu malli. Kaikki riippuu mieltymyksistäsi.

Avokärkisiä tossuja suositellaan ihmisille, joilla on jalkaterapiaongelmia. Sisäänkasvaneet kynnet ja onykolyysi eli kynsilevyn irtoaminen sängystä ovat vain osa sairauksista, jotka vaativat varvastossojen käyttöä kotona.

Slip-on tossut on myös nopea pukea ja riisua. Slip-on tossujen tapauksessa se kestää hieman kauemmin, mutta voit olla varma, että jalkasi ei luiskahda kengästä. Tästä syystä koottuja malleja suositellaan vanhuksille ja lapsille, joilla saattaa olla ongelmia tasapainon säilyttämisessä.

Ne voivat osoittautua kultaiseksi keskiviivaksi tossut, joissa on kuminauha, joka on rakennettu kantapään alueelle. Kotona tällaisissa varvastossoissa varpaille jätetään sopivasti tilaa ja jalka pysyy tukevasti kengässä.

Pörröiset tossut talveen

Pakkaspäivinä melkein jokainen rakastaa ympäröidä itsensä pörröisillä esineillä. Joten miksi et valitsisi lämpimästä turkista valmistettuja tossuja, jotka pitävät täydellisesti huolta lämmön tunteesta talvikaudella?

Jos pidät suljetuista tossuista, mene klassiset tossut lisäeristyksellä. Jos haluat leikkiä muodilla, valitse alkuperäinen leopardikuvioinen malli. Miehille suosittelemme rakennettuja luonnollisesta säämiskänahasta valmistetut tossut liukumattomalla kumipohjalla.

Miten turkisvarvastossut? Nämä tossut sopivat täydellisesti ihmisille, jotka eivät halua käyttää sukkia kotona. Jos valitset yleensä epätavanomaisia ​​ratkaisuja, valitse söpöt tossut, joissa on valaan kuva tai koala karhu. Kuka sanoi, että söpöt lemmikit on varattu vain taaperoille?

Ilmavat tossut kesäksi

Valitse kesällä ilmavia malleja, joissa jalkasi eivät hikoile. Ne osoittautuvat erinomaiseksi valinnaksi klassiset laivastonsiniset tossut.

Jos satut käymään lähikaupassasi tossut jalassasi, mene siihen malli, jossa tyylikäs sisustus. Näiden läppien kiistaton etu on luonnollisten, hengittävien materiaalien käyttö. Myös kengän anatomiseen profilointiin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä siinä on useita terveyttä edistäviä ominaisuuksia, kuten verenkiertoa parantava ja suonikohjujen riskin minimoiminen.

Kuinka usein tossut pitää vaihtaa?

Tossut ovat syystäkin yksi suosituimmista joululahjoista. Loppujen lopuksi, kukapa ei olisi iloinen nähdessään uusia pörröisiä tossuja, joissa on söpö aihe?

Valitettavasti kodin varvastossoilla on suuri taipumus kulua. Siksi ne tulee vaihtaa säännöllisesti, mieluiten kerran vuodessa. Niihin kertynyt lika ja kuollut iho voivat edistää jalkatulehdusten muodostumista.