Valitsemme täydelliset kengät pyhiinvaellusmatkalle


Suunnitteletko pyhiinvaellusta ja mietit, millä kengillä voit kulkea pitkiä matkoja kivuttomasti? Olet tullut oikeaan paikkaan! Tähän oppaaseen olemme koonneet kaikki arvokkaimmat vinkit kenkiin pyhiinvaellusta varten. Tutustu suosituksiimme ja lähde matkaan!

Mitä kenkiä käyttää pyhiinvaelluksella?

Useiden tai jopa useiden päivien pitkien matkojen kulkeminen on todellinen haaste kokeneillekin pyhiinvaeltajille. Onneksi tämä tehtävä ei ole oikeilla kengillä niin vaikea kuin aluksi saattaa näyttää.

Vaikuttaa siltä, ​​että suosikkikävelykenkäsi läpäisevät kokeen myös pyhiinvaelluksen aikana. Tässä tapauksessa kovemmat pohjat ja syvät, kestävät kulutuspinnat, jotka ovat luonteenomaisia ​​esimerkiksi polkukenkiin, ovat kuitenkin tärkeitä. Tärkeää on, että tällaiset jalkineet ovat paljon kevyempiä kuin tavalliset vaelluskengät, ja pohja antaa riittävästi suojaa epätasaisilta pinnoilta, joita todennäköisesti kohtaat reitillä.  

Voit myös harkita korkeavartisia saappaita, jotka suojaavat sinua nilkkavammilta. Riippumatta siitä, mitä jalkineita valitset, varmista, että päällinen on ilmava ja päästää ilmaa kiertämään ongelmitta. Mesh toimii tässä suhteessa loistavasti.

Varmista, että se sopii oikein

Kenkien oikea istuvuus on avain menestykseen sekä lyhyillä kävelylenkeillä että monipäiväisillä vaelluksilla. Jos olet lähdössä pyhiinvaellusmatkalle, sinulla on varmasti paljon kilometrejä katettavana. Varmista, että valitset oikean kokoiset kengät, jotta epämukavuuden tunne muuttuu sietämättömäksi kivuksi.

Jos tunnet varpaiden koskettavan kengän etuosaa, mutta toivot silti levittäväsi ne nopeasti, muista valita suurempi koko. Muuten sormesi altistuvat hankauksille ja mustelmille.

Yksi vähiten järkevistä asioista, jonka pyhiinvaeltaja voi tehdä, on pukea jalkaan uudet vaelluskengät. Muista murtaa polkukengät ennen pyhiinvaelluksen aloittamista, mutta varo, ettet kuluta pehmusteita. Sinun tarvitsee vain käyttää niitä vähintään viikon ajan ennen kuin lähdet tielle.

Älä unohda oikeita sukkia

Mukavien kenkien valinnan lisäksi muista kiinnittää huomiota sukkiin, joista mukavuutesi riippuu suurelta osin. Tästä on melkein yhtä monta teorioita kuin on pyhiinvaeltajia. Mietitkö, olisiko kahden sukkaparin käyttäminen hyvä ratkaisu? 

Teoreettisesti kaksinkertaiset sukat voisivat estää kengän ja jalkojen välisen kitkan ja siten poistaa rakkuloiden ongelman. Käytännön näkökulmasta katsottuna kengässä oleva ylimääräinen lämpökerros voi kuitenkin edistää hien kertymistä ja siten kitkaa ja kivuliaita rakkuloita.

Tämän estämiseksi sinun tarvitsee vain kiinnittää huomiota materiaalin valintaan, josta sukat on valmistettu. On tärkeää, että ne imevät kosteutta ja valuvat sen ulos. Muista vaihtaa sukat päivittäisen vaelluksen puolivälissä, jotta jalat kuivuvat täysin raikkaassa ilmassa. Käytä jonkin aikaa niiden pukemiseen välttääksesi ryppyjä, jotka voivat aiheuttaa rakkuloiden muodostumista.

Täydellisen pyhiinvaelluskengän tunnusmerkit

Nyt kun tiedät mitä etsiä ostaessasi kenkiä pyhiinvaellusmatkallesi, olemme laatineet pienen yhteenvedon tehdäksemme valinnastasi mahdollisimman helpon ja varmistaen parhaan kokemuksen.

#1 Kengät, jotka vastaavat säätä

Muista tarkistaa sääennuste ennen lähtöä. Jos lämpöä ennustetaan, sandaalit ovat todennäköisesti hitti. Älä kuitenkaan jätä sukkia käyttämättä, muuten saatat saada tuskallisia rakkuloita.

#2 Nilkkatuki

Jos välität nilkkatuesta, valitse kengät, jotka päättyvät niiden taakse. Tällä tavalla voit kulkea helposti erilaisissa maastoissa ilman, että sinun tarvitsee huolehtia loukkaantumisista.

#3 Nauhoitusjärjestelmä

Yhtä tärkeä näkökohta on kenkiin suunniteltu nauhoitusjärjestelmä. Kun lähdet pyhiinvaellusmatkalle, varmista mahdollisimman hyvä istuvuus. Oikean koon lisäksi oikeat nauhat auttavat sinua tässä.

# 4 Jalkasuoja

Suojaa jalkojasi ja hanki kengät, joissa on kumivahvikkeet varpaiden ja kantapään ympärillä, jotka pitävät jalat turvassa, jos potkaisit vahingossa kiveen. Asianmukaiset ulkopohjat antavat sinulle lisäsuojaa. Etsi kumisia, jotka takaavat täydellisen tartunnan maahan ja maksimaalisen vakauden.

Estä jalkojasi liiallinen hikoilu pyhiinvaelluksen aikana

Liian hikoilevat jalat ovat täydellinen lähtökohta kitkalle, josta on suora tie tuskallisiin rakkuloihin. Tämän estämiseksi valitse hengittävistä materiaaleista valmistetut kengät. Kitkan estämiseksi tarvitset erityistä jalkapuuteria. Jo ennen sukkien pukemista ripottele varpaiden välinen alue ja muu jalka puuteria. Ripottele sitten talkkijauhetta kengän sisään. Tällä tavalla vältyt kosteuden kerääntymiseltä. Muista toistaa tämä toimenpide aina, kun vaihdat sukat.