Valitsemme täydelliset kengät vuoristoretkelle


Vuoristossa retkeilykenkien on täytettävä useita tärkeitä vaatimuksia. Ensinnäkin niiden tulee olla vakaita ja tarjota jaloille riittävä tuki. Toiseksi niiden on oltava erittäin mukavia, jotta voit kävellä mukavasti rinteitä ylös. Toimivuuden lisäksi niiden pitäisi vain näyttää hyvältä. Neuvomme, mitä kannattaa ottaa huomioon valittaessa talvikenkiä vuoristoretkelle.

Noudata muutamia sääntöjä ja hanki huippuja

Jokainen, joka on vasta aloittamassa seikkailuaan vuoristovaelluksen parissa, voi yllättyä valtavasta ansastajien valikoimasta. Tiedät varmasti, että vuoristossa kävely vaatii tukevat jalkineet. Jos kuitenkin mietit, mihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota talviretkille lähtiessäsi, olet tullut oikeaan paikkaan.

Jos et halua, että mikään estä sinua saavuttamasta huippuja, varmista, että hankit oikeat kengät talviaktiviteetteihin vaikeissa olosuhteissa. Neuvomme, mitkä näkökohdat ovat tärkeimpiä.

Ensinnäkin toiminnallisuus

Ensinnäkin talvisaappaiden on oltava toimivia. Niiden tulee tukea jalkaa riittävästi, jotta vältetään nyrjähdykset ja murtumat. Kiinnitä huomiota ansojen päällisen korkeuteen. Mitä korkeampi kengänpää, sitä paremmin nilkka tukee. Lisäksi se estää lumen pääsyn kengän sisään. Muista, että kenkien tulee ulottua vähintään lahkeenpäihin täyden suojan takaamiseksi.

Kengän pohja on yhtä tärkeä. Sen on oltava riittävän vakaa estääkseen liukastumisen vuoristossa kävellessä. Syvät kielekkeet antavat lisäpitoa maaston epätasaisuuksista huolimatta ja sopiva materiaali estää veden pääsyn kengän sisään. 

Talvella on erittäin tärkeää pitää jalat lämpiminä. Lämmin, eristetty vuori luonnonmateriaaleista, kuten villasta, pitää sinut lämpimänä jopa erittäin alhaisissa lämpötiloissa ja - mikä tärkeintä - estää epämiellyttäviä hajuja. Lisähuopa suojaa jalkojasi kylmältä. 

Vuoristolumen saappaiden tulee myös olla vedenpitäviä. Tämän ansiosta vältyt kastumasta jaloistasi ja siten - vilustumiselta. Kiinnitä huomiota myös saumojen lisävahvistukseen kosteutta vastaan.

Toiseksi mukavuus

Älä missään tapauksessa osta kenkiä, jotka ovat liian pieniä vuoristossa retkeilyyn. Ne eivät ainoastaan ​​aiheuta rakkuloita ja varpaille, vaan ne myös estävät sinua pukemasta ylimääräistä paria sukkia alhaisissa lämpötiloissa. Liian suuret vaelluskengät puolestaan ​​aiheuttavat liukastumisvaaran, jota ei todellakaan tarvita epäsuotuisissa talvisäissä. Säädä talvikengät niin, että voit helposti liu'uttaa etusormesi kantapään ympärille. 

Kiinnitä huomiota myös kenkien pukemiseen. Saatavilla on slip-on-, nauha- ja tarranauhakiinnikkeet. Vaikka ensimmäinen on paljon nopeampi pukea jalkaan, toinen istuu paremmin nilkkaan, mikä on epäilemättä merkittävä etu slip-on kenkiin verrattuna. Varmista myös, että vaelluskengät on nauhoitettu kunnolla, jotta lunta ei pääse valumaan sisään. Jos etsit kultaista keskitietä, valitse tarranauhalla kiinnitetyt kengät. Voit helposti säätää lukon jalkasi leveyden mukaan, eikä niiden pukeminen vie erityisen aikaa.

Muista, että vaelluskengät ovat yleensä raskaampia kuin klassiset jalkineet. Liian raskaat, massiiviset vaelluskengät tekevät kävelystä sinulle todellisen haasteen.

Ennen kuin lähdet vuorille, varmista, että uudet ansasparisi ovat mukavat ja hankaamattomat. Käytä niitä noin tunnin ajan kotona, ennen kuin päätät näyttää ne maailmalle. Tämän ansiosta vuoristomatkasta tulee varmasti onnistunut ja tyydyttävä.

Kolmanneksi tyyli

Vaikka vaelluskenkien tulee olla vankat, kestäviä ja oikein suunniteltuja, niiden ulkonäkö ei ole merkityksetön. Haluat varmasti näyttää hyvältä kävellessäsi lumisilla vuorilla tai menessäsi rinteille.

Kiinnitä huomiota vuoristolumen saappaiden väriin ja materiaaliin. Entä kiiltävät valkoiset lumisaappaat erityisesti profiloidulla kulutuspinnalla putoamisen estämiseksi? Tai ehkä haluat merkkiset, lämpimät saappaat turkisella? Jos haluat seurata trendejä jopa vuoristossa, pidät niistä varmasti naisten beigenväriset vaelluskengät solmioilla

Voit nähdä itse, kenkien valinta lumella kävelyyn on käytännössä loputon. Löydät varmasti jotain, joka heijastelee ainutlaatuista tyyliäsi ja luonnettasi.

Mihin muuhun kannattaa kiinnittää huomiota, kun lähdet talvilenkille vuorille?

Nyt kun tiedät mitkä vaelluskengät valita, muista valmistella ne tielle ennen kuin käytät niitä ensimmäistä kertaa. Käytä erityisiä kyllästysaineita, jotka on omistettu materiaalille, josta vaelluskengät on valmistettu. Vuoristolumikenkien säännöllisen kyllästyksen ansiosta saappaat palvelevat sinua useita vuosia ja voit nauttia tyylikkäästä ulkonäöstä ja kuivista jaloista olosuhteista riippumatta. 

Muista kuitenkin, että mitkään vaelluskengät eivät takaa, ettet liukastu jäisessä maastossa. Käytä äärimmäisiä retkiä varten kramppeja tai liukuesteitä. Tuloksena saat entistä paremman otteen ja pidät huolta turvallisuudestasi. 

Olemme varmoja, että neuvojamme noudattamalla pidät jalkasi lämpiminä, kuivina ja vakaina, eivätkä lumisemmat vuoretkaan ole sinulle ylitsepääsemätön este.