Valitsemme täydelliset vaelluskengät. Etsi vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin


Kävely epätasaisessa maastossa voi olla todellinen haaste. Väärä kenkäpari voi saada sinut tuntemaan olosi epämukavaksi tai jopa kipeäksi jokaisella askeleella. Jyrkät polut täynnä esteitä, kuten kiviä ja kartioita, vaativat vain oikein valitut jalkineet. Neuvomme mihin seikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota vaelluskenkiä ostettaessa.

Kannattaako vaelluskenkiin sijoittaa?

Suunnitteletko matkaa vuorille ja mietit, kannattaako vaelluskenkiin sijoittaa? Jos aiot ihailla laajoja vuoristonäkymiä vain hotellisi ikkunasta, harkitse vakavasti tätä ostoa, sillä se voi olla rahan haaskausta. Jos kuitenkin haluat kävellä epätasaisessa maastossa, se kannattaa ehdottomasti ostaa. 

Jotta voit ajaa pitkiä matkoja epätasaisessa maastossa, tarvitset oikein istuvat kengät. Mikään muu jalkine ei tarjoa sinulle niin hyvää tarttumista maahan ja kävelymukavuutta kuin tähän tarkoitukseen suunnitellut vaelluskengät. 

Lisäksi alppijalkineet suojaavat jalkojasi mahdollisilta vammoilta. Kaikki korkean ja oikein rakennetun päällisen ansiosta, joka tukee erinomaisesti nilkkoja. Lisäksi se estää veden, mudan tai lumen pääsyn kengän sisään, jolloin jalat pysyvät kuivina ja vältyt vilustumiselta.

Kuinka valita alppisaappaiden koko?

Kun ostat vaelluskenkiä, kiinnitä erityistä huomiota oikeaan kokoon. Hänestä riippuu ensisijaisesti, päättyykö matkasi vuoristoon autuuden ja täyttymyksen tunteeseen vai jalkakivun aiheuttamaan epämiellyttävään irvistykseen kasvoillasi.

Jos haluat välttää rakkuloita ja rakkuloita, valitse oikeat kengät. Muista, että vuorikiipeily on raskasta harjoittelua ja voi aiheuttaa jalkojen turvotusta. Tilanteessa, jossa epäröit pienemmän ja suuremman koon välillä, valitse suurempi.

Kun kokeilet vaelluskenkiä, älä unohda laittaa jalkaan sukkia, joissa aiot kulkea vuoristopolkuja. Talvella valitset luultavasti paksut villasukat, joiden käyttö saattaa vaatia kengässä hieman enemmän tilaa.

Jos olet varma, että alppikenkisi koko on valittu onnistuneesti, kannattaa niitä testata ennen lähtöä. Kävele ympäri taloa heidän kanssaan suorittaessasi päivittäisiä toimintojasi. Näin tunnistat kenkien istuvuuden ongelmat ja varmistat, etteivät ne aiheuta haittaa vuoristossa kävellessä.

Pitääkö vaelluskenkien olla nahkaa?

Vaelluskenkien nahkapäällinen on erittäin tärkeä näkökohta. Tämä materiaali on vedenpitävä, kestävä ja hengittävä. Sille on ominaista korkea kestävyys mahdollisia vaurioita vastaan ​​ja erinomainen joustavuus ja mukautuminen jalkojen muotoon.

Muista myös, että paksu nahka, vaikka se tarjoaa maksimaalisen vedenpitävyyden, ei ole yhtä kevyttä kuin synteettiset kengät. Lisäksi nahkaisten vaelluskenkien hajottaminen voi olla hieman aikaavievämpää.

Toisin kuin näyttää, nahka ei ole ainoa oikea valinta. Monet vaelluskenkien valmistajat ovat ottaneet käyttöön innovatiivisia tuotantomenetelmiä, jotka tarjoavat saman toiminnallisuuden kuin nahkapäällinen.

Älä pelkää synteettisiä materiaaleja, kunhan alppisaappaiden perustoiminnot säilyvät.

Millaiset vaelluskenkien pohjat pitäisi olla?

Vaelluskenkien pohjan tulee olla riittävän tarttuvaa ja joustavaa. Lisäksi sen on tarjottava sinulle erinomainen iskunvaimennus.

Kaikenlaiset ulkonemat, urat ja syvennykset ovat tervetulleita. Juuri ne tarjoavat sinulle erinomaisen tarttuvuuden maahan. Muista, että mitä suurempi niiden syvyys, sitä parempi tartuntavaikutus on.

Vuoristomatkat vaativat erilaisten maastotyyppien läpikulkua. Tästä syystä kenkisi pitäisi pystyä mukautumaan niihin parhaan käyttömukavuuden varmistamiseksi. Jotta tämä olisi mahdollista, vaelluskenkien pohjan tulee olla pehmeä ja joustava.

Mitkä vaelluskengät valita - vedenpitävät vai vedenpitävät?

Jos uskot, että vedenpitävä ja vedenpitävä ovat sama asia, anna meidän johdattaa sinut ulos virheestä ja hälventää epäilyksesi.

Vaelluskengät tulee tehdä vedenpitävästä materiaalista. Vaikka astuisit vahingossa lätäköön, jalkasi eivät kastu nopeasti ja vältyt terveysongelmilta. 

Muista, että vedenpitävästä materiaalista valmistettu kenkä ei läpäise vettä millään tavalla. Siksi kosteuden vaihto on täysin mahdotonta. Tämän seurauksena hiki ei voi kuivua kunnolla ja jalat eivät pysty hengittämään. Jos valitset vedenpitävät jalkineet, varaudu varpaille ja rakkuloihin. Lisäksi tällaisten jalkineiden pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa bakteerien ja sienten kasvua.

Hyvin valitut jalkineet ovat jokaisen matkailijan tärkeimpiä varusteita. Oikein istutetut vaelluskengät varmistavat, että mitkään olosuhteet eivät voi pilata suunnitelmiasi. Onneksi niiden oikea hankinta ei ole erityisen monimutkainen tehtävä. Olemme vakuuttuneita siitä, että vinkkiemme ansiosta löydät tarpeisiisi sopivan parin, jossa viihdyt vuoristopolulla.