Valmistele jalkasi kesäkenkiin


Varvastossojen, varvastossojen ja sandaalien kausi on täydessä vauhdissa. Jos haluat nauttia kesän viehätyksistä jalkojasi häpeämättä, tämä opas on sinua varten! Tarkista, mitä voit tehdä käyttääksesi kesäkenkiä ilman hämmennystä ja anna jaloillesi niiden ansaitsemaa hoitoa.

Huolehdi jaloistasi

Tiesitkö, että jalkojen iho on noin 10 kertaa paksumpi kuin muun kehon iho? Tämä johtuu sekä kehon painon niihin kohdistamasta paineesta että jatkuvasta hankautumisesta jalkineita vasten. Tästä syystä jalkojen iho vaatii paljon tehokkaampaa hoitoa.

Riippumatta siitä, oletko nainen vai mies, hyvin hoidetut jalat ovat tärkeitä. Varsinkin kesällä, kun altistamme ne niin usein päivänvalolle. Kuumiin päiviin liittyy tarve luopua paksuista sukista ja päällystetyistä kengistä.

Riippumatta siitä, oletko lähdössä lomalle tasokkaan hotelliin vai suunnitteletko tavallisia ostoksia paikallisessa kaupassa, saat todennäköisesti kesäkengät mukaan. Tarkista, mitä voit tehdä käyttääksesi niitä vapaasti.

Säännöllinen hoito on avain menestykseen

Muista, että jalkasi kuivuvat ja kuivuvat ikääntyessään, mikä vaatii entistä enemmän hoitoa. Välttääksesi paniikkia etsivän viime hetken jalkaterapeutin ajan ennen lomamatkaa, kannattaa ottaa säännöllinen jalkahoito osaksi päivittäistä rutiinia. Opi tekemään se kolmessa helpossa vaiheessa. 

Vaihe 1. Liota jalkojasi ja kuori

Tee vähintään kerran viikossa lämmin kylpy, jossa on muutama tippa teepuuöljyä, joka on tehokas lääke halkeileviin kantapäihin. Tällä tavoin estät lisäksi jalkojen liiallisen hikoilun ja mykoosin kehittymisen.

Liota jalkojasi useita minuutteja ja kuori sitten. Tätä tarkoitusta varten voit käyttää kodin kahvikuorintaa. Sinun tarvitsee vain sekoittaa sokeri oliiviöljyyn tai mihin tahansa muuhun öljyyn ja hieroa sitä jalkojen ihoon ja huuhdella sitten huolellisesti. 

Tämän ansiosta valmistat jalkasi jatkohoitoon ja helpotat niiden imeytymistä kosteusvoiteen sisältämiin ravintoaineisiin. 

Vaihe 2. Päästä eroon kuolleista ihosoluista

Jalkojen liotuksen ja kuorinnan jälkeen on täydellinen aika kuoria kovettuvaa orvaskettä. Tätä varten tarvitset erityisen hienon raastimen. Tee lempeitä pyöriviä liikkeitä poistaaksesi kuolleet ihosolut.

Huomio! Vältä hohkakivien käyttöä! Se on bakteerien elinympäristö, joka voi lisäksi aiheuttaa ihoärsytyksen riskin. 

Vaihe 3. Huolehdi intensiivisestä nesteytyksestä

Kuivaa jalkojasi kylvyn jälkeen perusteellisesti ja levitä niihin erikoisvoidetta, jossa on aktiivisia ravintoaineita. Valitse voiteita, joissa on ureaa, manteliuutetta, sheavoita, vihreää teetä tai eteerisiä öljyjä jalkojen kosteuttamiseen.

Voit käyttää puuvillaisia ​​sukkia yön yli parantaaksesi kosteuttavaa vaikutusta. Käyttämällä tätä menetelmää säännöllisesti, voit olla varma, että jalkasi palkitsee sinut upealla ulkonäöllä.

Pidä huolta kynsistäsi

Kun jalkasi ovat sileät ja olet päässyt eroon rumista kovettumista, kiinnitä huomiota kynsiisi. Leikkaa ne huolellisesti välttäen pyöristämästä kynnen reunoja. Tämä on yleinen virhe, joka lisää sisäänkasvaneiden varpaankynsien aiheuttamaa kipua.

Jos varpaankynnesi ovat erittäin kovat, liota jalkojasi perusteellisesti ennen niiden leikkaamista. Aina kannattaa muistaa estää kynsien muodonmuutos ja murtuminen. 

Tee kynsien leikkaaminen erittäin huolellisesti. Varo leikkaamasta itseäsi tai lyhentämästä kynsiäsi liikaa. Näin vältät kipua kävelyn aikana. 

Monet jalkalääkärit suosittelevat, että vaihdat sakset tai leikkurit kynsiviilaan. Valitse lasimalli, jonka voit helposti pitää puhtaana. Jalkojasi ei tarvitse kastella ennen kynsien viilaamista. 

Myös kynsinauhoista kannattaa päästä eroon. Älä kuitenkaan leikkaa niitä irti, jotta et vahingoita kynsipohjaa, vaan käytä erityistä ainetta, joka auttaa sinua pehmentämään niitä. Kun ohjeessa ilmoitettu aika on kulunut, poista ne kynsilevystä metallisen kynsinauhataltalla.  

Kynsien lyhentämisen jälkeen voit levittää hoitoainetta tai kynsilakkaa suosikkivärilläsi. Kesä on aikaa, jolloin leikitään muodin kanssa innokkaammin ja tavoittelemme ei-ilmeisiä kynsilakkasävyjä.

Käy jalkaterapeutilla

Älä missään tapauksessa saa itse päästä eroon varsista ja varpaista. Jos sinulla on tällaisia ​​vaivoja jaloissasi, varaa aika kokeneelle jalkaterapeutille mahdollisimman pian, joka auttaa sinua käsittelemään tätä ongelmaa ammattimaisesti ja turvallisesti.

Valitse laadukkaat jalkineet

Jos haluat olla varma, etteivät jalat kärsi rakkuloista ja kovettumista, kannattaa panostaa laadukkaisiin jalkineisiin. Valitse luonnollisista, joustavista materiaaleista valmistetut kengät, jotka mukautuvat jalkasi muotoon aiheuttamatta epämukavuutta kävellessä.

Oikean kokoisten kenkien ostaminen on yhtä tärkeää. Tiedämme kuinka houkuttelevat suunnittelijakengät ovat puoli-alennuksia, vaikka ne ovatkin hieman tiukat. Muista, että mikään hinta ei ole rakkuloiden tuskan arvoinen, joten jätä ne muille tarjouksen metsästäjille.

Uskomme, että neuvomme auttavat sinua saamaan kauniit jalat ja käyttämään kesäkenkiä ylpeänä.