Voita taistelu kantapääkipua vastaan


Yksi yleisimmistä jalkojen vaivoista on kantapääkipu, joka estää tehokkaasti kaikenlaista toimintaa. Sen sijaan, että viettäisit vapaa-aikaasi hiljaisuudessa, on parempi ottaa käsine käteen ja taistella mukavuudestasi. Tässä artikkelissa opit, mikä aiheuttaa kantapääkipua ja kuinka voit estää sen tehokkaasti. Työskennellä!

Kun kantapäähän sattuu...

Tunnetko aamulla sietämätöntä kipua kantapään alueella? Tuntuuko sinusta pitkän toimettomuuden jälkeen, että vaivat lisääntyvät merkittävästi heti, kun kehosi paino laskeutuu kantapäällesi? Se on yleinen sairaus, joka estää tehokkaasti kaikenlaista toimintaa.

Jotkut ihmiset alkavat ontua ja jopa kehittävät väärän kävelytyylin, josta tulee heidän tapansa välttääkseen kipeän kehon osan kuormittamista. Onneksi sen ei tarvitse olla niin! On olemassa todistettuja menetelmiä, joiden ansiosta voit nauttia jälleen täysin elämänmukavuudesta.

Tunne vastustajasi

Jotta voit voittaa taistelun tätä epätasa-arvoista vastustajaa vastaan, kannattaa ensin tutustua kantapääkivun syihin. Useimmissa tapauksissa syyllinen on plantaarifaskian paksuuntuminen ja vaurioituminen. Se on jalkapohjaa pitkin sijaitseva kudosnauha, joka yhdistää calcaneuksen jalan muihin luihin toimien iskunvaimentimena. 

Muita kantapään kivun syitä ovat:

- fasciiitti

- akillesjänteen tulehdus tai repeämä

- ylipainoinen

- calcaneal kannu

- kantapäävamma (mustelma tai murtuma)

Jos tällainen kipu jatkuu useita viikkoja, käänny yleislääkärin puoleen tai varaa aika jalkaterapeutille – jalkaongelmia käsittelevälle asiantuntijalle. Kun odotat tapaamistasi, käytä todistettuja menetelmiämme, jotka tuovat sinulle haluamasi helpotuksen hetkessä.

Helpota kantapääkipujasi ja nauti elämästäsi uudelleen

Yksi tehokkaimmista tavoista lievittää nalkuttavaa kipua on sääreiden säännöllinen venyttely ja vahvistaminen. Keskity sekä pohkeen lihaksiin että jalkapohjaan venyttämällä niitä käsilläsi tai tennispallolla. 

Voit käyttää sitä kivunlievitykseen jääpakkaukset kipeällä kantapäällä. Tällainen hoito auttaa sinua nopeasti käsittelemään kipeiden ja liian herkkien kantapäiden ongelmaa. Muista kuitenkin, että jäätä ei saa levittää suoraan vartalolle, vaan kompressi. Noin 20 minuutin kuluttua tunnet selvän helpotuksen. Äärimmäisissä tapauksissa ota myös kipulääkkeitä saatavilla ilman reseptiä, mikä lievittää lisäksi tulehdusta.

Se on myös loistava vaihtoehto erityisten, jäykkien sisäosien käyttöjoka huolehtii jalkojen oikeasta pehmusteesta ja torjuu tehokkaasti turhauttavia vaivoja. Markkinoilla on myös geelikipupohjallisia, jotka lievittävät tehokkaasti kantapääkipua. 

Älä unohda, että kantapään kipu voi johtua liiallisesta painosta jaloistasi. Yhdistä säännöllinen liikunta tasapainoiseen ruokavalioon laihduttaa ja pitää painosi terveellä tasolla. Jalkasi kiittävät sinua!

Varmista myös, että jaloissasi, erityisesti kantapäässä, on riittävästi levätä. Vältä pitkiä kävelylenkkejä ja tuntikausia paikallaan seisomista. Jos aiot lähteä kävelylle, muista käyttää asianmukaisia ​​jalkineita.

Mitä kenkiä käyttää, kun kantapäähän sattuu?

Muista, että kantapääkivun ei tarvitse tarkoittaa kaikista suunnitelmista luopumista ja kotona pysymistä. Kun käytät oikein istuvat kengät, et vain estä nalkuttavaa kipua, vaan myös vältät ongelman pahenemisen. 

Vältä täysin litteitä kenkiä. Ihannetapauksessa sinun tulisi käyttää kenkiä, joissa on matala tai kohtalainen kantapää, jotka tukevat jalkojasi ja tarjoavat riittävän pehmusteen kantapään alueella. 

Voit vähentää kantapään kuormitusta valitsemalla anatomisesti muotoillut kengät, jotka vähentävät ylipronaatiota ja jakavat painosi tasaisesti jalan poikki, mikä vähentää kantapään kuormitusta ja kipua.

Huolehdi myös lisäiskunvaimentamisesta ja valitse urheilua harrastaessasi tiettyyn toimintaan sopivat jalkineet. Tämä estää jalkoihin kohdistuvan toistuvan paineen juoksun tai hyppäämisen aikana, mikä voi johtaa sietämättömään kipuun.

Valitse joustavat, jopa joustavat kengät, joissa kävely ei tunnu kidutukselta, vaan siitä tulee todellinen nautinto. Vältä raskaita kenkiä, jotka voivat pahentaa oireita entisestään. Valitse sen sijaan kevyitä malleja, jotka tarjoavat sinulle korvaamatonta tukea ja mukavuutta koko päivän ajan.

Älä anna kantapääkivun pidätellä sinua

Kantapääkipu, vaikka se oli aluksi lievää, voi kärjistyä ajan myötä, jos sitä ei hoideta, ja vaikeuttaa elämää paljon. Älä anna tämän sairauden estää sinua ryhtymästä toimiin ja varmista, että käytät oikeita jalkineita. Muista kuitenkin, että oikeatkin kenkämallit kuluvat ajan myötä ja pehmuste ja tuki heikkenevät ja heikkenevät. Tästä syystä älä unohda vaihtaa kenkiäsi säännöllisesti heti, kun huomaat pohjassa ilmeisiä kulumisen merkkejä.