Voivatko taaperon kengät olla hieman liian löysät? Hälvennämme epäilyksiä!


Kun lapsesi alkaa aktiivisesti tutustua ympäröivään maailmaan, sinulla on paljon iloa ja paljon ... vastuuta. Sinun on seurattava häntä tiiviisti jokaisessa vaiheessa ja suojeltava lastasi vahingoilta. Yhtä tärkeää on, että hänellä on mukanaan sopivat kengät, jotka tarjoavat tarvittavan tuen jokaisessa vaiheessa. Mietitkö, voivatko ne olla hieman liian löysät? Tämä opas hälventää epäilyksesi!

Kuinka paljon löysyyttä lapsen kengissä saa olla?

Pehmeä, täyteläinen ja erittäin söpö. Vauvan jalat! Monet äidit eivät voi saada niistä tarpeekseen. Kahden ensimmäisen vuoden aikana luut muodostuvat ja niiden koko muuttuu noin puoli kokoa kahden kuukauden välein!

Tämä on suuri kulu jokaiselle vanhemmalle. Jotkut päättävät ostaa lapselle hieman liian löysät kengät kotitalouden budjetin heikentämisen pelossa. Loppujen lopuksi nuo pienet jalat kasvavat hälyttävän nopeasti!

Mietitkö kuinka paljon löysyyttä lasten kengissä pitäisi olla? Olet oikeassa paikassa, koska tämä opas hälventää kaikki epäilyksesi!

Murretaan myytit!

Se, että lasten kengät pitäisi olla liian löysät on MYYTTI! Ryömiä, rullailua, hyppäämistä, kiipeilyä, kävelyä ja jopa juoksua ovat kaikki toimintaa, jotka tarvitsevat tukea.

Tietenkin niiden turvaamiseksi tarvitaan välittävän aikuisen läsnäolo suojelemaan löytömaailmaa haitoilta. Yhtä tärkeää on kuitenkin, että lapsesi mukana on ... oikein valitut jalkineet. Se tukee sen asianmukaista kehitystä joka vaiheessa.

Liian isot kengät voivat aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä, ja vaikka kotitalouden budjetti ei näytä kärsivän tästä, tappiot voivat olla paljon pahemmat, koska se koskee lasta.

Miksi oikea pohjallisen pituus on tärkeä?

Muista, että pienen lapsen jalat kehittyvät jatkuvasti. Jos lapsi käyttää huonosti istuvia jalkineita pitkän aikaa, varaudu epämiellyttäviin sivuvaikutuksiin ja jopa vaurioihin, jotka todennäköisesti seuraavat häntä koko loppuelämänsä. Tämä on erityisesti: 

 • kipu
 • rakkuloita
 • ärsytys
 • tulostaa
 • mustelmat
 • verenkiertoongelmia
 • pysyvä jalan epämuodostuma 

Kuulostaa kamalalta, eikö? Onneksi hyvin valitun pohjallisen pituuden pitäisi ratkaista ongelma. Älä myöskään unohda, että kengät on suunniteltu oikein. Annamme lisätietoja myöhemmin tässä oppaassa.

Kuinka valita kengät, jotka mahdollistavat lasten jalkojen oikean kehityksen?

On useita seikkoja, joihin sinun on kiinnitettävä huomiota, jos haluat varmistaa, että lapsesi kengät eivät häiritse jalkojen oikeaa kehitystä. 

Ensinnäkin koko. Ennen kuin alat valita tiettyjä malleja ja leikkauksia, varmista, että tiedät lapsesi oikean jalkakoon. Muista, että nämä pienet jalat voivat vaihtaa kokoa kahden kuukauden välein, joten tarkista säännöllisesti, että lapsesi kengät sopivat täydellisesti. Kirjoitimme lasten kenkien koon valinnasta vuonna Tämä artikkeli

Toiseksi leveys. Pohjallisen pituus ei ole kaikki kaikessa. Yhtä tärkeää on, etteivät lasten kengät paina jalkojen sivuja. Jos taaperollasi on suhteellisen pulleat, leveät jalat, etsi leveät kengät. Älä tee kompromisseja, kun lapsesi jalat ovat kapeat ja ohuet. Valitse kengät, jotka eivät ole liian löysät. Kiinnitä erityistä huomiota nauhoihin tai tarranauhaan. Näin voit säätää jalkineet entistä paremmin lapsen jalkojen muotoon.   

Kolmanneksi syvyys. Kengän syvyys on toinen erittäin tärkeä tekijä, johon sinun tulee kiinnittää huomiota valittaessa kenkiä lapsellesi. Varmista, että lapsesi sormilla on riittävästi tilaa liikkua vapaasti. Varo kuitenkin, ettei tilaa jää liikaa. Syvyyden suhteen liian löysät kengät voivat saada jalan liukumaan eteenpäin.

Mistä tietää, ovatko lapsen kengät liian löysät?

Liian suuret kengät ovat yhtä haitallisia lasten jaloille kuin niiden liian pienet kengät. Valitettavasti useimmat pienet lapset eivät pysty selvästi osoittamaan, että heidän itkunsa on huonosti istuvat kengät. 

Onneksi kahvinporoja ei tarvitse lukea! Olemme koonneet luettelon yleisimmistä merkeistä, joiden mukaan lapsesi kenkien tulisi odottaa, kunnes jalat kasvavat, ja sinun kannattaa etsiä pienempiä, paremmin istuvia malleja mahdollisimman pian. Täällä he ovat: 

 • kantapää luisuu ulos kengästä kävellessä
 • vähemmän lapsen aktiivisuutta
 • näkyviä rakkuloita
 • kävelyhäiriö
 • tasapainoongelmia
 • toistuvia matkoja ja jopa nilkan nyrjähdyksiä

Ilmeistä säästöä

Kuten näet, kenkien ostaminen "alennuksesta" on vain näennäinen säästö. Pitkällä aikavälillä se voi maksaa sinulle paljon enemmän! Kivun ja epämukavuuden lisäksi lapsesi voi joutua kohtaamaan tulevaisuudessa vakavia vaivoja, joiden hoito osoittautuu erittäin kalliiksi.

Sen sijaan, että säästäisit lapsesi terveydestä ja mukavuudesta, valitse oikein istuvat jalkineet, jotka tukevat hänen jalkojen tervettä kehitystä. Uskomme, että neuvojemme avulla se on sinulle lasten leikkiä.