Haluatko kauniit, terveet jalat? Vältä näitä kenkiä!


Jalat ovat erittäin tärkeä osa kehoa. He ovat niitä, jotka ohjaavat sinua läpi elämän ja saavat sinut toteuttamaan suunnitelmasi ja unelmasi jokaisella askeleella. Ajan mittaan jalkasi voivat kuitenkin näyttää huonommilta huonosti istuvien jalkineiden takia, ja vielä pahempaa – ne saattavat alkaa kieltäytyä tottelemasta sinua. Haluatko välttää sen? Tarkista, mitä malleja on parempi välttää ja millä ne korvata.

Jalkojen terveys on etusijalla!

26 luuta. 33 lampia. Yli 100 lihasta, jänteitä ja nivelsiteitä. Jalat ovat (kirjaimellisesti ja kuvaannollisesti) kehosi perusta! Niiden hyvä kunto on välttämätöntä elääksesi juuri sellaisena kuin haluat - arvostatpa sitten äärimmäistä vuorikiipeilyä tai rauhallisia kävelyretkiä meren rannalla. 

Juuri jalat tarjoavat tukea ja tasapainoa liikkeessä, ovat vastuussa asennostasi ja vaikuttavat hyvinvointiisi. Loppujen lopuksi terveet jalat ovat terveen kehon perusta! Me kaikki tiedämme, että terve mieli on terveessä ruumiissa!

Terveysongelmia? Ei kiitos!

Selkä- ja polvikipu, tasapainohäiriöt, oikean kehon asennon ongelmat, litteät jalat tai kenties bunnit? Olemme ehdottomasti mukana!

Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, että jalkaongelmat voivat aiheuttaa pysyviä terveysongelmia, jotka pitkällä aikavälillä tekevät elämästäsi kurjaa ja saavat sinut menemään halun poistua kotoa.

Onneksi vakavien sairauksien kehittymisen estäminen on suhteellisen yksinkertaista. Sinun tarvitsee vain aloittaa perusasioista, eli päivittäisten kenkien vaihtamisesta. On malleja, joita on parempi välttää, kun välität jalkojen moitteettomasta kunnosta. 

Mietitkö, mitä kenkiä kannattaa välttää? Olet tullut oikeaan paikkaan! Tässä artikkelissa opit kaiken siitä. Aloitetaan!

Korkokengät? Vasta joulusta!

Jos kuulut naisten joukkoon, joka kävelee ylpeänä korkokengissä joka päivä, on aika lopettaa se. Korkokengät ovat yksi vaarallisimmista kengistä jaloillesi!

Neulan muodossa oleva epäluonnollinen korkeus lisää painetta selkään, jalkoihin ja jopa lantioon. Tämän seurauksena akillesjänne venyy ja lyhenee tuskallisesti, ja alat tuntea epämiellyttävää kipua.

Lisäksi jalkasi jalkapohja on myös merkittävästi vaarassa! Säännöllinen korkeiden pumppujen käyttö saa jalkapohjan "pehmusteet" ohenemaan, mikä tarjoaa huomattavasti vähemmän vaimennusta kävellessä. Tämän seurauksena voi olla jalkojen kuivan ihon lisäksi myös rumia kovettumia ja varpaille.

Tämän estämiseksi käytä korkokenkiä vain juhlapyhinä ja valitse tasaiset kengät joka päivä. Haluatko silti näyttää tyylikkäältä ja naiselliselta? Muista tarkistaa Tämä artikkelijohon olemme koonneet mukavimmat ja ilmiömäisimmät litteät kengät.

Vaihda varvastossut muodikkaisiin sandaaleihin

Toinen ongelmallinen kenkämalli ovat varvastossut, jotka, vaikka ne näyttävätkin hulluilta, eivät tue jalkojasi. Tämän seurauksena voit kehittää jalkapohjan tai akillesjänteen tuskallisen tulehduksen. Se kaikki johtuu siitä, että jalat pitävät kengästä liiaksi, jotta kenkä pysyy paikallaan. 

Se ei kuitenkaan ole kaikki, mihin sinun tarvitsee valmistautua pitämällä varvastossoja säännöllisesti. Riittävän pehmusteen puute yhdistettynä kantapään osumiseen maahan saa jalkasi kestämään suurimman osan painetta. Tämä voi aiheuttaa sietämätöntä kantapääkipua.

Käytä varvastossuja kohtuudella ja korvaa ne mieluiten muodikkailla sandaaleilla. Vaikka nämä kengät eivät olekaan niin nopeita pukemaan jalkaan, niiden kiinnittämiseen käytetty ylimääräinen sekunti on ehdottomasti kynttilän arvoinen peli! Näet, että jalkasi kiittävät sinua. Lue lisää naisten sandaaleista täältä Tämä artikkeli.

Pyöreä nenä terävän sijaan

Kenkien terävät varpaat ovat todellinen painajainen jaloille! Murskatut sormet eivät voi liikkua vapaasti, mikä saa ne kutistumaan. Tämän seurauksena saatat huomata, että sormesi alkavat käpristyä.

Tässä tilanteessa olet tekemisissä ns vasara sormi. Tämä epämuodostuma voi edistää varpaiden ja rakkuloiden muodostumista sekä aiheuttaa sisäänkasvaneen varpaankynnen. Jos et mene asiantuntijan puoleen, voit ajan myötä odottaa nivelten sijoiltaanmenoa ja jopa rappeuttavia muutoksia.  

Kengät, joissa on terävät varpaat, voivat myös edistää nivelten muodostumista. Etsitkö tyylikkäitä kenkiä, jotka sopivat tähän tilanteeseen? Muista katsoa tässä.

Yksi jalka koko elämäksi

Muista, että vain yksi jalka seuraa sinua koko loppuelämäsi. Muista siis pitää niistä huolta! Päästä eroon kuluneista kengistä, jotka voivat aiheuttaa tuskallisia vammoja. On parasta käyttää useita eri pareja vuorotellen yksittäisten lihas- tai nivelryhmien liiallisen käytön rajoittamiseksi. 

Muista, että kaikki on ihmisiä varten. Kannattaa kuitenkin noudattaa maltillisuutta eikä seurata sokeasti uusimpia trendejä. Loppujen lopuksi jalkojen uhraaminen hyvän ulkonäön vuoksi ei ole sen terveysriskin arvoista, jonka lopulta otat.

Olemme varmoja, että vinkkimme auttavat sinua pitämään huolta jalkojesi erinomaisesta kunnosta. Onnea!