Kenkien käyttö kotona - kyllä ​​vai ei? Tämän ratkaisun plussat ja miinukset


Mietitkö, onko epäkohteliasta pyytää vieraita riisumaan kenkänsä, kun he tulevat kotiisi? Tai ehkä käytät itse jokapäiväisiä kenkiä neljässä seinässä etkä ole varma, onko tämä ratkaisu oikea? Olemme koonneet plussat ja miinukset, jotka hälventävät epäilyksesi. Työskennellä!

Vieras talossa (…), entä kengät?

Yhdysvalloissa kenkien käyttäminen kotona on normaalia. Monet ihmiset eivät välitä käyttää tossuja tai tossuja, jotka on tarkoitettu viettämään aikaa sisällä.

Toisaalta muissa kulttuureissa (esim. Japanissa) tällaista ratkaisua pidetään täysin mahdottomana hyväksyä, ja kenkien riisumatta jättäminen perheen tai ystävien luona on selvä merkki epäkunnioituksesta.

Puolan tapauksessa ei ole olemassa yhtä yleisesti hyväksyttyä standardia. Sääntöjen mukaan kuitenkin savoir-vivre, vieraan tulee noudattaa isännän toiveita.

Mitä etuja on kenkien käyttämisestä kotona?

Kenkien käyttäminen omassa kodissa näyttää olevan vähemmän ongelmallinen ongelma. Lopuksi "Tomekin vapaus hänen talossaan"! Mietitkö, mitä etuja on kenkien käyttämisestä kotona?

Yksi niistä on ajan säästäminen. Kun tiedät, että sinulla on kiireinen päivä täynnä erilaisia ​​tehtäviä, et halua tuhlata minuuttiakaan. Tästä syystä tämä ratkaisu vaikuttaa järkevältä, varsinkin kun ei juokse koiran perässä mudassa vaan pestään lattiat säännöllisesti.

Mitalin toinen puoli

Kannattaa kuitenkin muistaa, että aivan kuten jokaisella kepillä on kaksi päätä, myös kenkien pitämisellä kotona on ilmeisten etujen lisäksi haittoja. Yksi niistä on niissä olevat bakteerit. Jotkut uskovat, että jokainen meistä koskettaa päivän aikana paljon likaisempia asioita (esim. rahaa) ja suhtautuu tähän asiaan lempeästi. 

Asiat muuttuvat monimutkaisiksi, kun pieni lapsi asuu talossa. Maailman uteliaisuus ja sen löytäminen ryömimällä ja laittamalla kaikkea suuhun voi liittyä vakaviin terveysongelmiin, kun kotitalouden jäsenet eivät riisu kenkiään asunnon kynnyksen ylittymisen jälkeen.

Mudan, lian ja bakteerien lisäksi kenkien pinta on vaarallinen joillekin allergeeneille. On paljon viisaampaa pitää ne etäällä!

Lattian kunto parempi

Lisäksi jokapäiväisten kenkien käyttö kotona voi vaikuttaa merkittävästi parketin ja laminaattilattian kuntoon. Vaikka teräväkärkiset kantapäät näyttävät olevan tässä suhteessa ongelmallisimpia, lattiaan voi syntyä naarmuja myös pienistä kivistä, jotka takertuvat minkä tahansa muun kengän pohjaan. Tämän estämiseksi on parempi vaihtaa kengät tossuihin tai jättää jalat paljaiksi taloon tullessa. 

Lattialle mahdollisesti ilmenevien vaurioiden lisäksi varaudu imuroimaan ja pesemään lattioita useammin. Jos nämä kotityöt eivät kuulu suosikkeihisi, et varmasti ole tyytyväinen tähän tosiasiaan. Hermojen säästämiseksi motivoi muut perheenjäsenet riisumaan kengät heti asunnon kynnyksen ylittymisen jälkeen.

Hanki asiantuntijoiden mielipide

On monia mielipiteitä siitä, onko kenkien käyttö sallittu kotona, mutta on aika keskittyä siihen, mitä asiantuntijat ajattelevat siitä. Australialaiset tutkijat ottivat tämän asian mikroskoopin alle ja antoivat yksimielisen tuomion - kenkien käyttäminen kotona on ehdottomasti huono idea!

Kengänpohjissa voi olla tartunta-aineita, jotka aiheuttavat epämiellyttäviä ja vaikeasti hoidettavia infektioita. Tutkijat varoittavat myös asfaltin myrkkyistä sekä saastuneilta nurmikoilta löytyvistä kemikaaleista ja eläinten ulosteista. Tutkijoiden huomio kiinnitettiin myös E. Coli -bakteerien, raskasmetallien, torjunta-aineiden ja bensiinijäämien esiintymiseen. Ikävä, eikö?

Mukavat tossut ja tossut

Jos asetat fyysisen ja henkisen terveytesi tärkeysjärjestykseen, lopeta kenkien käyttö kotona. Usko meitä, edes hyvä askel ovimatolla ei auta sinua pääsemään eroon kaikesta lialta, jonka tuot lopulta asuntoon pohjan päällä.

Onneksi verkkokaupastamme löydät laaja valikoima tossuja koko perheelle. Valitse turkisslip-on-slip-on naisten tossut ja mukavat miesten tossut. Huolehdi myös lasten pehmeistä tossuista, joissa on heidän suosikkisarjakuvien hahmoja.

Tämän ansiosta tunnet olosi kotoisaksi, vaimentat kovilla pinnoilla kävelemisen aiheuttamia iskuja ja rentoudut yksinkertaisesti kotisi rauhassa. Mietitkö, mitä etsiä tossuja ostaessasi? Löydät kaikki tärkeimmät tiedot tästä aiheesta oppaamme.

Jalkatuki

Kannattaa kuitenkin muistaa, että vanhusten jalat tarvitsevat epäilemättä lisätukea onnettomuuksien ja vammojen ehkäisemiseksi. Yhtä tärkeitä ovat terveysongelmat, jotka vaativat erityisesti profiloituja pohjallisia, joiden sijoittaminen tossuihin on usein ihmeen rajalla. 

Vaikka jotkut ajattelevat, että jalat on tehty paljain jaloin kävelyä varten, on syytä muistaa, että tämä koskee luonnollisia pintoja, kuten ruohoa, maata tai hiekkaa. Talon lattia on kova, ja ilman kenkiä liikkuminen voi aiheuttaa erilaisia ​​vaivoja.   

Joissakin tapauksissa tossut eivät välttämättä riitä. Tästä syystä kotona liikkumiseen kannattaa hankkia erilliset kengät, jotka on räätälöity käyttäjän tarpeisiin.