Kuinka poistaa hometta kengistä?


Kun valmistat kenkiäsi uuteen kauteen, saatat kohdata epämiellyttävän yllätyksen. Valkoinen pinnoite kengissä, joka on helposti havaittavissa erityisesti mustissa kengissä, voi osoittautua homeeksi. Joskus kukinnan väri on harmaa, vihertävä tai ruskea. Tunnistat sen varmasti kellareille ominaisesta epämiellyttävästä tunkkaisesta hajusta. Tällaista hometta löytyy sekä luonnollisesta nahasta että muovisista jalkineista. Miten käsitellä sitä? Kuinka poistaa hometta kengistä?

Mistä kenkien home tulee?

Hometen muodostumista suosivat kosteat olosuhteet, joissa kenkiä käytetään tai varastoidaan. Hometta aiheuttava tekijä on kosteiden jalkineiden pitkäaikainen varastointi, joita ei ole kuivattu perusteellisesti märkänä, mutta myös kenkien pitäminen kosteissa paikoissa, esimerkiksi kellarissa. Hometta esiintyy saprofyyttisten sienien lisääntymisen seurauksena. Niiden myseeli kehittyy jalkineisiin ja peittää ne "lampaannahalla", mikä on haitallinen homeen ilmiö.

Miten pääsen eroon homeesta kengissäni?

Jos ennaltaehkäisy on epäonnistunut ja kenkääsi on muodostunut home, on tapoja päästä eroon siitä. Todistettu tapa poistaa hometta on käyttää ympäristöystävällistä menetelmää etikkaa veden kanssa. Ennen sitä yritä puhdistaa muotti kuivalla, kovalla kenkäharjalla. Tämä on tehtävä varovasti, jotta muotti ei tunkeudu syvemmälle. Jäännös poistetaan parhaiten kostealla liinalla. Oikea puhdistus sisältää kenkien pesun 1: 1 etikka- ja vesiliuoksella. Sen jälkeen on suositeltavaa kuivata kengät paperipyyhkeellä tai kuivalla liinalla. Tällä tavalla puhdistetut kengät on jätettävä kuivumaan hyvin ilmastoidussa huoneessa, mieluiten lämmittimen lähellä syksyllä ja talvella (mutta ei sen päällä tai sen alla, jotta kengät eivät muodostu). Toinen tapa on käyttää tärpättiöljyä ja glyseriiniä. Suihkuta ensin kengän pinta öljyllä ja hiero sitten glyseriiniä nahkapäähän.

Yllä olevat menetelmät eivät kuitenkaan toimi mokka- tai materiaalikengillä. Tässä tapauksessa sinun on käytettävä alkoholia tai muuta korkean prosenttiosuuden alkoholia tai ammoniakkivettä (ammoniakin liuos veden kanssa). Ei kuitenkaan ole mitään takeita siitä, että muotin puhdistaminen niin vaativasta materiaalista onnistuu. Muista edetä varoen äläkä toista tätä menettelyä monta kertaa, koska korkea alkoholipitoisuus voi kuivata ihon ja johtaa siten kenkien tuhoutumiseen.

Jos muotti ei kaikesta huolimatta ole kadonnut tai ilmestynyt uudelleen ja kengät haisevat tunkkaiselle, voit yrittää käyttää vahvempaa ainetta tai antaa kengät suutarille. On kuitenkin parasta välttää tämä epämiellyttävä ilmiö, joten sinun tulee huolehtia ja huoltaa jalkineitasi oikein. Viimeinen, mutta useimmiten valittu ratkaisu on uusien kenkien ostaminen. Joten jos olet vanha saapikkaat homeinen etkä halua taistella hyökkäystä vastaan, ehkä pidät malleista mustat litteät nilkkurit, joissa Y225 -soljet tai Marquiz Lämpimät mustat turkislaukut. Miehille suosittelemme kuitenkin sitä Chelsean saappaat, esimerkiksi. Ruskeat nahkaiset nilkkurit tai Nahkasaappaat Nikopol 702 -vetoketjulla.

Kuinka välttää hometta kengissä?

 • Sinun tulee puhdistaa kengät jokaisen käytön jälkeen, mieluiten harjalla ja puhtaalla vedellä.
 • Sinun tulee myös pestä kengän sisäosa ja sisäpohjalliset.
 • Märät kengät on kuivattava hitaasti, mieluiten huoneenlämmössä, tuuletetussa tilassa tai ulkona. Tätä varten kenkiä ei saa kuivata jäähdyttimellä tai hiustenkuivaajalla, koska tämä voi aiheuttaa halkeamia tai muodonmuutoksia.
 • Jalkineiden hoitoon on käytettävä sopivia tuotteita. Viljan nahka vaatii voitelua. Mokkaa ja nupukkia ei voida käsitellä kiillotusaineilla ja voiteilla. Kun kengät on valmistettu vedenpitävistä materiaaleista, kenkien asianmukainen kyllästäminen ja vahaus on tarpeen.
 • Jalkineiden metalliosat, kuten kengännauhojen kiinnikkeet ja silmukat, on voideltava ruosteen estämiseksi.
 • On suositeltavaa välttää kenkien pesua pesukoneessa.

Kuinka säilyttää kengät, jotta ne eivät mätäne?

Oikealla kengän säilytyksellä ei ole merkitystä homeen ehkäisemiselle jalkineissa. Pidä aina puhtaat ja kuivat kengät kaapissa. Paras tapa pitää kengät kunnossa on käyttää kenkäpuita tai muita täyteaineita, kuten pahvia tai sanomalehtiä. Kenkien suojaamiseksi pölyltä, muodonmuutoksilta ja samanaikaisesti sisustuksen sotkemiselta valmistajat tarjoavat erilaisia ​​säilytysmenetelmiä. Riippuen käytettävissä olevasta tilasta jalkineet voidaan säilyttää kenkäkaapissa, järjestäjissä ja vaatekaapissa. Markkinoilla on erilaisia ​​vaihtoehtoja kenkien säilyttämiseen sisätiloissa: hyllyillä, kiskoilla, tikkaita, telineitä. Lisäksi voit turvata jalkineet ja pitää samalla järjestyksen käyttämällä jotakin alla luetelluista ratkaisuista:

 • Puulaatikot - ne ovat ihanteellinen paikka kenkien säilyttämiseen, ne tarjoavat suhteellisen pitkän kestävyyden verrattuna pahvilaatikoihin. Ne tarjoavat riittävästi tilaa, suojaavat valolta ja varmistavat riittävän ilmankierron. Laadukkaimpien jalkineiden valmistajat suosittelevat niitä.
 • Kenkälaatikot - edullinen, helposti saatavilla oleva muoto, kaupoista löytyy pahvi-, muovi- ja kangaslaatikoita.
 • Pussit - säästämme tilaa, mutta emme erota riittävästi muista vaatekaapin jalkineista. Markkinoilla on jopa tuoksuvia pusseja.
 • Ripustimet - hyvä ratkaisu saappaille ja korkeille saappaille kiinnittämällä päälliset klipseillä. On parasta kiinnittää se esimerkiksi pahvilla leikkeen alle, jotta se ei jätä jälkiä nahkakengissä.
 • Vaatekaapin oven tai seinän järjestäjät - edullinen ratkaisu. Kangasjärjestäjät, joissa on taskutaskut, pitävät vaatekaapin siistinä.

Jos noudatat yllä olevia neuvoja, huolehdi ja säilytä kengät oikein, home ei todennäköisesti hyökkää niihin. Jos näin kuitenkin tapahtuu, vinkkimme homeen poistamisesta kengistä ovat hyödyllisiä. Muuten on aika tehdä uusi hankinta - malli kiinnittää varmasti katseesi KeeShoesiin!