Kuinka poistaa hometta kengistä?


Kun valmistat kenkiä uudelle kaudelle, saatat kohdata epämiellyttävän yllätyksen. Valkoinen kenkäpinnoite, joka on helposti havaittavissa etenkin mustalla kenkällä, voi osoittautua muotiksi. Joskus raid väri on harmaa, vihertävä tai ruskea. Tunnistat sen varmasti kellarille ominaisen epämiellyttävän mustan hajun perusteella. Tällainen muotti löytyy sekä luonnollisista että muovisista jalkineista. Kuinka suhtautua häneen? Kuinka poistaa hometta kengistä?

Mistä kengien home tulee?

Muotin muodostumista suosivat kosteat olosuhteet, joissa kenkiä käytetään tai varastoidaan. Muotia aiheuttava tekijä on märkäjalkineiden pitkäaikainen varastointi, joita ei ole kostuttua perusteellisesti, mutta myös kengän pitäminen kosteissa paikoissa, esimerkiksi kellarissa. Muotin muodostuminen tapahtuu saprofyyttisten sienten lisääntymisen vuoksi. Heidän sieneliö kehittyy jalkineissa peittämällä sen "lampaannahkalla", joka on haitallista homeilmiötä.

Kuinka päästä eroon muotista kengistä?

Jos ehkäisy on epäonnistunut ja jalkineisiin on muodostunut hometta, on olemassa tapoja päästä siitä eroon. Hyvin todistettu tapa homeen poistamiseen on ekologinen menetelmä, jossa etikkaa käytetään vedellä . On hyvä idea puhdistaa muotti kuivalla, kovalla kenkäharjalla. Tämä tulisi tehdä varovasti, jotta muotti ei tunkeudu syvemmälle. Jäännös poistetaan parhaiten kostealla liinalla. Oikea puhdistus tarkoittaa kengän pesemistä etikka-vesiliuoksella, joka on sekoitettu suhteessa 1: 1. Jalkineet on suositeltavaa kuivata paperipyyhkeellä tai kuivalla kankaalla. Tällaiset puhdistetut kengät tulisi jättää kuivumaan hyvin ilmastoidussa tilassa, mieluiten syksyllä ja talvella patterin lähellä (mutta ei sen päällä tai alla, jotta kengät eivät vääristy). Toinen menetelmä on tärpättiöljyn ja glyseriinin käyttö. Suihkuta ensin öljy kenkäpintaan, hiero sitten glyseriini nahkapäälliseen.

Edellä mainitut menetelmät eivät kuitenkaan toimi mokkanahka- tai materiaalijalkineissa. Tässä yhteydessä sinun tulisi käyttää väkevää alkoholia tai muuta korkeaa prosenttista alkoholia tai ammoniakkivettä (ammoniakin vesiliuos). Ei kuitenkaan ole takeita siitä, että muotin puhdistaminen niin vaativalla materiaalilla onnistuu. Muista olla varovainen ja älä toista tätä hoitoa monta kertaa, koska korkea alkoholipitoisuus voi kuivata ihoa, mikä johtaa jalkineiden tuhoutumiseen.

Jos muotti ei ponnisteluista huolimatta ole kadonnut tai ilmestynyt uudelleen ja kengät haisevat mustalta, voit yrittää käyttää vahvempaa ainetta tai antaa kengät suutarille. Tämän epämiellyttävän ilmiön välttämiseksi on kuitenkin parasta välttää jalkineiden asianmukaista hoitoa ja kunnossapitoa. Viimeinen, mutta useimmiten valittu ratkaisu on uusien jalkineiden hankinta. Joten jos vanhoilla saappaillasi on homeinen etkä halua taistella pinnoitusta vastaan, saatat pitää mustista litteistä saappaista, joissa on soljet Y225 tai Marquiz Warm mustissa turkispusseissa . Miehille suosittelemme Jodhpur- saappaita , esimerkiksi Moskałan ruskeita nahkasaappaita tai nahkakenkiä Nikopol 702 -vetoketjulla .

Kuinka välttää hometta kengillä?

 • Puhdista kengät jokaisen käytön jälkeen, mieluiten harjalla ja puhtaalla vedellä.
 • Pese myös kengän sisäpuoli ja pese pohjalliset.
 • Märät jalkineet tulisi kuivata hitaasti, mieluiten huoneenlämmössä, tuuletetussa tilassa tai ulkona. Älä kuivaa kenkiä jäähdyttimellä tai hiustenkuivaajalla, sillä se voi aiheuttaa jalkineiden halkeilua tai muodonmuutoksia.
 • Käytä jalkineiden hoitoon asianmukaisesti suunniteltuja tuotteita. Viljanahka tarvitsee öljyämistä. Mokkanahkaa ja nubukkia ei voida käsitellä viljanahan tahnoilla ja voiteilla. Kun kengät on valmistettu vedenpitävästä materiaalista, tarvitaan jalkineiden asianmukainen kyllästäminen ja vahaus.
 • Jalkineiden metalliosia, kuten nauhoja ja silmukkanauhoja, ei tule voidella, jotta ne eivät ruostu.
 • Kengän pesua on suositeltavaa välttää.

Kuinka säilytät kenkäsi niin, että ne eivät hometta?

Kengän asianmukaisella varastoinnilla ei ole merkitystä jalkineiden homeilmiön estämiselle. Pidä kengät aina puhtaina ja kuivina kaappeissa. Kengän muodosta on parasta huolehtia laudoilla tai muilla täyteaineilla, kuten pahvilla tai sanomalehdillä. Valmistajat tarjoavat erilaisia ​​säilytysmenetelmiä jalkineiden suojaamiseksi pölyltä, muodonmuutoksilta ja samalla, että ne eivät sotkea sisätiloja. Kengät voidaan varastoida käytettävissä olevasta tilasta kenkäkaappeihin, järjestäjiin ja vaatekaappeihin. Markkinoilla on useita vaihtoehtoja kenkien säilyttämiseen sisätiloissa: hyllyille, kiskoille, tikkaille, telineille. Lisäksi voit suojata kenkiä ylläpitämällä järjestystä jollain alla luetelluista ratkaisuista:

 • Puiset laatikot - ne ovat ihanteellinen paikka kenkien säilyttämiseen, ne tarjoavat suhteellisen pitkän säilyvyyden verrattuna pahvilaatikoihin. Ne tarjoavat tarpeeksi tilaa, suojaavat valolta ja varmistavat riittävän ilmankierron. Niitä suosittelevat korkealaatuisten jalkineiden valmistajat.
 • Kenkälaatikot - edullinen tapa, helposti saatavissa oleva muoto, kaupoista löydät sekä pahvia, muovia että materiaalia.
 • Pussit - säästämme tilaa, mutta emme takaa riittävää erottelua muista vaatekaapin jalkineista. Markkinoilla on jopa tuoksukasseja.
 • Ripustimet - hyvä ratkaisu saappaisiin ja korkeisiin kenkiin kiinnittämällä päälliset pidikkeillä. Paras on kiinnittää esimerkiksi pahvilla pidikkeen alla, jotta se ei jättä jälkeä nahkajalkineisiin.
 • Järjestäjät oven tai vaatekaapin seinälle - edullinen ratkaisu. Kankaasta valmistetut järjestäjät ommeltuilla taskuilla auttavat pitämään vaatekaappisi järjestäytyneenä.

Jos noudatat yllä olevia vinkkejä, huollaat ja säilytät jalkineesi oikein, home ei todennäköisesti hyökkää niitä vastaan. Jos näin tapahtuu, vinkkiemme homeen poistamiseen kengistä tulisi kuitenkin olla hyödyllisiä. Muutoin tulee aika uudelle ostokselle - jotkut mallit kiinnittävät ehdottomasti huomion ButyModne.pl-sivustossa!