Mitkä kalastuskengät ovat parhaat?


Etsitkö kalastuskenkiä itsellesi tai lahjaksi? Olet tullut oikeaan paikkaan! Tähän artikkeliin olemme koonneet kaikki tärkeimmät tiedot mukavien, turvallisten ja riittävien kenkien ostamisesta jokaiselle kalastajalle. Psst! Tämä tehtävä on helpompi kuin aluksi näyttää.

Hanki etua kelluvaan saaliin verrattuna

Aloittelevat kalastajat tietävät, kuinka vaikeaa on saada etulyöntiasema kelluvaan saaliin verrattuna. Vavat, vieheet ja koukut eivät kuitenkaan ole kaikki mitä kalastukseen tarvitset. Kalastusvälineiden lisäksi on yhtä tärkeää varmistaa jalkojen maksimaalinen mukavuus. Kalastus on kuitenkin aikaa vievä harrastus, joka paitsi rentouttaa ja rentouttaa, myös rasittaa lihaksia, nivelsiteitä ja luita. 

Epämiellyttävien vaivojen ehkäisemiseksi kannattaa varustaa itsensä eräänlaisella esteellä luonnonympäristölle ominaisten vaikeiden olosuhteiden ja kalastajan kehon välille. Mukavat kalastuskengät, se on totta täytyy olla kalastuksen aikana.

Miksi onkijan kenkiin kannattaa sijoittaa?

Monet kalastajat haluavat käyttää suosikkiurheilukenkiään kalastaessaan. Vaikka tämä ratkaisu näyttää tukevan perheen taloutta, on erityisiin kalastuskenkiin sijoittaminen ehdottomasti kannattavampaa. 

Mietitkö, miksi kannattaa käyttää rahaa erikoiskalastuskenkiin? Alla on muutamia painavia syitä, jotka olemme koonneet.

Ensinnäkin jalkasuojaus

Vaikka kalastus näyttää suhteellisen rauhalliselta harrastukselta, se sisältää monia vaaroja. Jalkojen maksimaalisen suojan varmistamiseksi, kun koukku vahingossa lävistää kengän päällisen, kannattaa huolehtia riittävän kestävistä materiaaleista, joista kengät on valmistettu. 

Toiseksi aurinkosuoja

Varvastossut, varvastossut, sandaalit ja jopa paljaat jalat… Kalastajaa katsellessa voi usein tulla kananlihalle. Pitkät auringossa vietetyt tunnit yhdistettynä säännöllisen aurinkovoiteen puutteeseen voivat aiheuttaa jopa tuskallisia palovammoja. Jos haluat estää tämän, valitse kengät, jotka peittävät jalat ja antavat niille riittävästi suojaa auringolta.

Kolmanneksi mukavuus

Erikoisjalkineet kalastajille on suunniteltu minimoimaan väsymyksen tunnetta. Ajan viettäminen istuen tai seisten voi edistää lihaskipuja. Jalkasi kiittävät sinua, kun sijoitat erityisiin kalastuskenkiin.

5 näkökohtaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota kalastuskenkiä ostettaessa

Nyt kun tiedät, että tämä peli on kynttilän arvoinen, anna meidän esitellä sinulle vielä muutama tekijä, joihin sinun tulee kiinnittää huomiota kalastuskenkiä ostaessasi.

#1 Koko

Aloitetaan perusasioista eli oikeasta istuvuudesta. Oikea kengänkoko on avain menestykseen rakkuloiden ja tuskallisten hankausten estämisessä. Kaikki tärkeimmät tiedot kenkäkoon valinnasta löytyvät osoitteesta Tämä artikkeli.

#2 Vedenpitävät ominaisuudet

Kalastuskengät tulisi ehdottomasti erottaa vedenpitävistä ominaisuuksistaan. Kalastus maalla tai suoraan veneestä voi saada jalat kastumaan. Tällä tavalla et vain tunne epämukavuutta, vaan voit myös vilustua nopeasti.

Valitse kengät, joista vesi pääsee nopeasti ja tehokkaasti ulos erityisten, strategisesti sijoitettujen miniatyyrireikien ansiosta. Päällinen voi olla synteettistä verkkoa, joka kuivuu nopeasti.

Vedenpitävistä ominaisuuksista on hyötyä myös silloin, kun taivaalle ilmestyy mustia pilviä, ja ennen kuin ehdit juosta autolle, joudut rankkasateeseen.

#3 Tarttuminen alustaan

Yhtä tärkeää on, että kalastuskengät tarjoavat sinulle riittävän pidon. Märät, liukkaat pinnat voivat aiheuttaa kalastajille monia kaatumisia ja vammoja. Valitse liukumaton pohja, joka tarjoaa sinulle maksimaalisen turvallisuuden kalastuksen aikana.

# 4 Tahrankestävyys

Kalastuksen aikana kenkiisi saattaa ilmestyä rumia tahroja, joiden poistaminen on usein ihme. Vettä hylkivät, likaa hylkivät ja nopeasti kuivuvat materiaalit ovat napakymppi, kun haluat, että kalastuskengät eivät ole pelottavia ja helppohoitoisia. 

#5 Mukavuus

Toinen huomion arvoinen näkökohta on mukavuus. Pitkä istuminen tai seisominen väsyttää polviasi, selkääsi ja jalkojasi, ja nautinto tuntuu yhä vähemmän. Valitse kengät, joissa on riittävä pehmuste, joka suojaa niveliäsi ja ehkäisee epämukavuutta.

Pidä huolta jaloistasi kalastuksen aikana

Jos olet koskaan astunut koukun päälle paljain jaloin, tiedät kuinka tärkeää on käyttää kenkiä kalassa. Tavalliset urheilujalkineet eivät kuitenkaan välttämättä riitä kosteissa olosuhteissa.

Liukas maa, terävät esineet, voimakas auringon säteily, vartalon paino jaloissasi... Riippumatta siitä, missä aiot kalastaa, jalkasi altistuvat monille epäsuotuisille tekijöille.

Estä tämä noudattamalla neuvojamme ja sijoittamalla kenkiin, jotka täyttävät nämä ehdot. Tämä tekee kalastuksesta todellisen nautinnon!