Taimitarhatossut


Kodin ulkopuolella olevan pikkulapsen tulisi tuntea olonsa mahdollisimman mukavaksi. Siksi on syytä antaa hänelle oikeat kengät lastentarhaan, jotta hän voi liikkua vapaasti pelatessaan.

Muista kuitenkin, että tämä on avainasemassa lapsen kehon kehityksessä, joten oikea kävely ja jalkojen terveys ovat etusijalla etsimällä oikeita tossuja.

Lasten päiväkotikengät pojille ja tytöille - kumpi valita?

Ensinnäkin terveellinen kävely - siitä tulisi huolehtia. Joten kiinnitämme huomiota siihen, ovatko haluamamme lastentarhojen tossut vakaa, sopivan pehmeä, kevyt ja ilmava ja pitävät samalla kantapää oikeassa paikassa estäen muodonmuutoksia ja taaperoiden liikkumista. Toinen tärkeä asia on joustava pohja, joka ei naarmuta lattiaa - olisi hyvä olla valkoinen väri.

Katsotaanpa nenät ja niiden muoto. Jos kengän varvas on liian terävä, lapsen varpaat menettävät liikkumisvapauden. Varpaiden tulisi siksi olla pyöristetyt ja riittävän leveät. Päätetään myös kenkien yksinkertaisin mahdollinen kiinnitysmuoto. Tarranauha on ehdottomasti sopivin vaihtoehto.

Mukava ja ilmava

Tämän ikäiset lapset tutkivat todennäköisimmin maailmaa paljain jaloin, joten lastentarhojen lasten kenkien tulisi olla kevyitä ja joustavia. He eivät pidättele pieniä jalkojaan silloin. Materiaali, josta ne on valmistettu, ei saa pilata ihoa. Pukeudumme kesäkaudella rei'illä varustettuihin kenkiin - tämä varmistaa hyvän ilmankierron. Talvella meidän ei kuitenkaan pitäisi valita eristettyjä ratkaisuja. Lapsi leikkii lämmitetyissä huoneissa, joten se ei varmasti tule kylmäksi.

Tarkistetaan myös, minkä tyyppinen jalkapöytä ja jalkojen mitat lapsellamme ovat. Jokainen leikkaus ei tule sopivaksi - kannattaa mitata useita eri malleja. Kapeiden jalkojen tapauksessa liian leveät kengät johtavat koron kallistumiseen ja heittämiseen jalat sivusuunnassa liikuttaessa. Lapsen liian kapeat tossut puolestaan ​​aiheuttavat epämukavuutta, hankaumia ja kipua.

On tärkeää tietää koko. Tämän ansiosta valitsemme oikean parin. Liian tiukat lasten kengät myötäilevät varpaiden käpristymistä, kun taas liian suuret jalkineet vääristävät kävelyä ja jatkavat negatiivisten liiketapojen säilymistä.

Sisävaipan tyyppi

Pohjallinen - paras vaihtoehto on nahka, hengittävä, hyvin muotoiltu. On tärkeää, että selkä on oikein joustava, mutta lähellä kantapäätä. Emme osta ortopedisia tossuja, jos ortopedilääkäri ei ole antanut tällaisia ​​suosituksia. Tällä hetkellä on erittäin suositeltavaa olla asettamatta tällaisia ​​kenkiä lapselle.

Terveiden jalkojen ennaltaehkäisy koostuu pääasiassa joustavista, mutta vakaista kengistä, joiden avulla jalka voi tuntea olonsa yhtä mukavaksi kuin paljain jaloin, mutta vääristymien ja muodonmuutosten riskiä ei ole, koska jalka on oikein "pidetty".

Päälliset. Liian korkea voi rajoittaa liikkeitä kyykyssä, seisomaan tai juoksussa. Pieni lapsi oppii vain liikkeen tarkkuutta ja harjoittaa tasapainoa. Hän putoaa usein ja kaatuu. Kokeilun ja erehdyksen kautta hän saa uusia kokemuksia, joten kaikkia näitä ponnisteluja ei pitäisi millään tavalla rajoittaa ulkoisilla tekijöillä.

Vältä koristeellisia tossuja, jotka ovat vain koristeellisia valokuville. Niin sanottuja etanoita, kuten nimestä voi päätellä, ei ole tarkoitettu kävelyyn, joten lapsella, joka viettää useita tunteja päivässä tällaisia ​​jalkineita, voi olla vakavia ongelmia oikean kävelyn kanssa.

Älkäämme aliarvioiko tätä, koska lastentarhan ikä on aika, jolloin lapsi oppii kaiken tyhjästä ja hankitut taidot vahvistuvat. Virheelliset liikkumismallit pysyvät hänen luonaan vuosia. Jätämme vauvan kengät täydelliseksi ja tyylikkääksi lisäykseksi muihin vaatteisiin, mutta niitä käytetään vain vaunuissa. Anna lapsen olla lastentarhassa terveitä, vakaita ja pehmeitä tossuja, joiden ansiosta hänen jalkansa kehittyvät ja muotoilevat ilman sivuvaikutuksia.

Hoito ja puhdistus

Lastenkenkien tulisi olla valmistettu materiaalista, joka voidaan helposti pestä pesukoneessa pelkäämättä vaurioita. Taapero viettää useita tunteja tunneilla, joten kunnollisen kenkähygienian ylläpitämiseksi kannattaa puhdistaa ja virkistää ne ajoittain miedolla pesuaineella.

Muodikas ja värikäs

Kannustaa taapero, hän pukeutui mielellään tossut lastentarhaan, valitaan mielenkiintoisia kuvioita ja elävät värit. Sitten jalkineista tulee lapselle jotain visuaalisesti yhtä houkuttelevaa kuin suosikkilelu, ei pakollinen vaatekappale. Boho-tyyliset tossut tai ehkä espadrillot? Jos ne täyttävät kaikki laatu- ja terveysvaatimukset, päästetään mielikuvituksenne villiin ja leikkii muodilla. Onnellinen lapsi, joka haluaa käyttää uusia tossuja, on ostoksen paras arvostelija. Ja siinä on asia!