Valitsemme kengät puutarhaan. Tarkista, mihin kannattaa kiinnittää huomiota


Kevät on tulossa, ja olet yhä halukkaampi lähtemään raittiiseen ilmaan? Etkö malta odottaa, että pääset näkemään kukkivat kukat vihdoinkin nauttimaan katseesta puutarhaan mentyäsi? Tiedämme tämän tunteen täydellisesti! Jotta puutarhassa vietetty aika olisi mahdollisimman miellyttävää, kannattaa hankkia oikeat jalkineet. Suosittelemme, mitä etsiä puutarhakenkiä ostettaessa.

Kevät oi se olet sinä!

Kaikki merkit taivaalla osoittavat, että kevät on tulossa! Voit vihdoin viettää aikaa haluamallasi tavalla - rentoutuen puutarhassa. Riippumatta siitä, onko lempitoimintasi kukkien istuttaminen tai kirjojen lukeminen sinua ympäröivässä luonnossa, välität varmasti maksimaalisesta mukavuudesta. 

Jotta puutarhassa vietetystä ajasta tulisi vieläkin nautinnollisempaa, kannattaa hankkia oikeat kengät. Mietitkö, mitä asioita sinun tulisi ottaa huomioon ostaessasi jalkineita puutarhaan? Olet tullut oikeaan paikkaan! Oppaastamme löydät todistettuja vinkkejä. Työskennellä!

Mitkä kengät sopivat puutarhatöihin?

Puutarhanhoito on monille ihmisille harrastus, joka tarjoaa maksimaalista rentoutumista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että puutarhatyö on fyysisesti melko raskasta. Pitkät tunteet kumartuminen, polvistuminen ja seisominen voivat saada kehosi lopulta kieltäytymään tottelemasta sinua, ja unelma satupuutarhasta, joka on täynnä värikkäitä kukkia, puhkeaa kuin saippuakupla. 

Jos et halua sietämätöntä jalkakipua mukanasi, varmista, että puutarhakengät ovat mahdollisimman mukavat. Lue, kuinka voit huolehtia mukavuudestasi.

Oikea koko on välttämätön

Jos haluat puutarhassa vietetyn ajan olevan mahdollisimman miellyttävää, muista käyttää mukavia kenkiä. Varmista, että koko sopii täydellisesti. Kun valitset jalkineita puutarhaan, älä tee kompromisseja! Liian tiukat ja liian löysät kengät vaikeuttavat nopeasti ja päätyvät vaatekaapin pohjalle. 

Rahan tuhlaamisen välttämiseksi varmista, että istuvuus on täydellinen sekä pituudeltaan että leveydeltään. Valitse puutarhaan jalkineet, joissa varpaissasi on tarpeeksi tilaa ja kantapäät eivät jää ulos. Kaikki todistetut vinkit kenkien valintaan koon suhteen löytyvät osoitteesta Tämä artikkeli.

Jalkojen suojaus on avain menestykseen

Kun tiedät minkä kokoiset puutarhakengät valita, varmista, että niitä peittävä ulkopinnoite on riittävän kestävä. Tämän ansiosta jaloissasi on riittävä suoja paitsi sääolosuhteilta myös mahdolliselta puutarhatyökalujen luisumiselta käsistäsi. 

Ulkopuolelta tulevan suojan lisäksi kiinnitä huomiota kengän sisäpuolen ominaisuuksiin. Pohjallisen tulee olla pehmeää materiaalia, joka pehmentää jalkojasi puutarhatyöskentelyn aikana. Ja kun puhutaan pohjallisesta, älä unohda, että sen tulisi olla valmistettu luonnonmateriaaleista. Näin voit välttää jalkojen liiallisen hikoilun.

Pohjalla on väliä

Vaikka saattaa vaikuttaa siltä, ​​että puutarhakenkien pohjalla ei ole suurta merkitystä, anna meidän todistaa, että olet väärässä. Työskenneltäessä märissä tai jopa mutaisissa olosuhteissa liukastumisen todennäköisyys kasvaa merkittävästi. 

Jos välität turvallisuudestasi, valitse pohjat, jotka on valmistettu liukumattomista materiaaleista, kuten kumista. Tämän ansiosta pitosi maassa kasvaa ja vältyt kivuliailta kaatumisilta.

Helppo huoltaa

Toinen ominaisuus, jonka puutarhakenkien tulee täyttää, on helppohoitoisuus. Valitse materiaalista valmistetut jalkineet, jotka voidaan nopeasti pyyhkiä tai pestä puutarhaletkulla, kun niihin ilmestyy likaa. Vältä päällisissä kirkkaita tekstiilejä, jotka likaantuvat nopeasti, ja niiden puhdistaminen on ihme. 

Ihannetapauksessa puutarhakengissäsi on irrotettavat pohjalliset. Tämän ansiosta voit päivittää ne helposti pitkän puutarhatyöpäivän jälkeen "likaisen" työpäivän jälkeen.

Nopea pukeminen ja riisuminen

Kannattaa myös varmistaa, ettei kenkien pukeminen ja riisuminen puutarhaa varten vie aikaa. Nauhakengät eivät todennäköisesti ole liittolaisesi. Valitse sen sijaan slip-on kengät, jotka voit riisua nopeasti, kun huomaat ikkunasta, että illalliseksi kypsennetty peruna alkoi yhtäkkiä kiehua.

Mihin muuhun kannattaa kiinnittää huomiota puutarhakenkiä ostettaessa?

Kovan sateen tai kukkien tai ruohon kastelun jälkeen puutarhaan lähteminen päättyy usein kasteltuihin sukkiin. Tämän estämiseksi valitse vedenpitävistä materiaaleista valmistetut kengät.

Jotkut puutarhurit käyttävät erityisiä kemikaaleja tuholaisten poistamiseen. Varmista tässä tapauksessa, että jaloissasi on paras mahdollinen suoja iskuja vastaan. Kaikenlaiset reiät pohjassa tai päällisissä voivat olla tuhoisia. Tästä syystä heti kun huomaat tämän tyyppisiä vaurioita, vaihda puutarhakengät uusiin.

Katso kuinka helppoa se on?

Olitpa innokas puutarhuri tai vain nautit ympäröivästä luonnosta, mukavat puutarhakengät ovat erittäin tärkeitä. Uskomme, että vinkkimme auttavat sinua tekemään oikean valinnan.