Valitsemme kengät senioreille. Tarkista, mihin kiinnittää huomiota


Riippumatta siitä, oletko vähemmän aktiivinen tai aktiivisempi seniori, oikein valitut kengät ovat turvallisuutesi perusta. Lisäksi väärien kenkien käyttäminen tekee liikkumisesta epämukavaa, minkä vuoksi monet eläkeläiset luopuvat hyvinvointiaan edistävästä kävelystä. Tarkista, miten voit estää sen ja kuinka valita kengät vanhukselle.

Aktiivinen missä iässä tahansa

Säännöllinen kävely auttaa ylläpitämään elinvoimaa ja parantamaan tasapainoa. Lisäksi tiedemiehet ovat osoittaneet, että säännölliset kävelyt voivat suurelta osin estää vakavia sairauksia, joita eläkeläiset usein kamppailevat - diabeteksen, verenpainetaudin ja luun heikkouden.

Väärien kenkien käyttäminen tekee kävelystä kuitenkin epämukavaa. Tämän seurauksena monet vanhemmat ihmiset luopuvat kävelystä ja päättävät viettää aikaansa passiivisemmin. Tämä on valtava virhe! Loppujen lopuksi enemmän tai vähemmän voimakkaasta marssimisesta on monia etuja.

Jos et halua, että epämiellyttävät jalkineet estävät sinua tekemästä tätä toimintaa, muista tarkistaa, mitä ominaisuuksia sinun tulee etsiä valitessasi kenkiä ikäihmisille.

Mitä ottaa huomioon seniorikenkiä ostettaessa?

On useita seikkoja, joihin sinun tulee kiinnittää erityistä huomiota ostaessasi kenkiä vanhukselle. Olemme koonneet ne kaikki yhteen paikkaan, jotta valintasi olisi mahdollisimman helppoa. 

Paksu pohja antaa maksimaalisen tuen

Iän myötä jaloista katoaa kudoksia. Tämän seurauksena se voi aiheuttaa voimakkaampaa kantapään painetta maahan ja aiheuttaa jopa kivuliaita vaivoja, kuten kantapään kannuja. 

Estä epämiellyttävien sairauksien kehittyminen valitsemalla kengät, joissa on paksu (mutta ei jäykkä) pohja. Tämän ansiosta jalkasi saavat maksimaalisen tuen liikkuessa ja tunnet olosi mukavaksi pitkilläkin kävelylenkeillä. 

Varmista myös, että kenkien pohja on valmistettu luistamattomista materiaaleista, kuten kumista, jolloin vältyt tasapainon menettämiseltä ja siihen liittyviltä epämiellyttäviltä seurauksilta.

Muista kuitenkin, että pohja saattaa kulua ajan myötä. Tästä syystä älä unohda vaihtaa kenkiäsi uusiin heti, kun huomaat kumin kuluneen. 

Pehmuste turvallisuuden vuoksi

Toinen tärkeä tekijä, jota kannattaa etsiä vanhusten kengistä, on pehmuste. Vakauttavat jalkineet mukautuvat helposti jalkojen liikkeisiin kävellessä ja suojaavat myös nilkkojasi loukkaantumisilta.   

Jos välität lisätuesta, voit laittaa kenkiisi erityisiä eläkeläisille tarkoitettuja pohjallisia. Markkinoilla on myös silikonipohjallisia nappeilla, jotka vähentävät kävelyn väsymystä.

Täydellinen istuvuus mukavaan käyttöön

Yhtä tärkeää on, että ikäihmisten kengät istuvat täydellisesti. Tämä tekijä vaikuttaa eniten käyttömukavuuteen.

Olemme omistaneet kengänsovituksesta erillisen artikkelin, jonka löydät tässä. Muista olla kokeilematta kenkiä aamulla. Jalkojen ja nilkkojen turvotuksen vuoksi päivän aikana on parasta tehdä se myöhään iltapäivällä tai illalla. 

Muista myös testata uusia jalkineita kaiken kanssa, mitä aiot käyttää niiden kanssa - esim. ortopediset pohjalliset. 

Helppo pukea ja riisua itsenäisyyden vuoksi

Vanhusten, joilla on ongelmia taipumisen kanssa, tulee kiinnittää erityistä huomiota kenkien pukemisen ja riisumisen helppouteen. Oman itsenäisyytesi tukemiseksi ja turvallisuuden takaamiseksi on parempi välttää nauhallisia kenkiä.

Tilastot ovat selvät - irronnut kengännauha on yksi yleisimmistä kaatumissyistä! Tämän estämiseksi pue kenkiin tarrakiinnitys. Tämän ansiosta voit helposti säätää jalan leveyttä ja varmistaa maksimaalisen mukavuuden.

Varo näitä malleja!

Oman turvallisuutensa vuoksi iäkkäiden ihmisten tulee pidättäytyä käyttämästä tiettyjä kenkimalleja. Mietitkö mitä välttää? me ehdotamme!

Korkokengät voivat aiheuttaa nilkkojen epävakautta ja sen seurauksena lisätä kompastumisriskiä. Riittävän kosketuksen puuttumisen vuoksi ne eivät pysty tarjoamaan sinulle riittävää turvallisuustasoa.

Korkokenkien lisäksi vältä varvastossojen ja avonaisten kenkien käyttöä, sillä ne vaikuttavat myös negatiivisesti tasapainoosi. Myös kehittymätön kantapää voi aiheuttaa vakausongelmia. 

Varo myös liian tiukkoja kenkiä, joiden käyttö voi aiheuttaa monia tuskallisia vaivoja, kuten varpaille, varpaille tai kovettumia. Huonosti istuvat kengät, olivatpa ne liian pienet tai liian suuret, vaikeuttavat tasapainon säilyttämistä.

Älä aliarvioi hyvän kenkäparin merkitystä senioreille!

Kuten näette, hyvän kenkäparin merkitys seniorille on valtava. Oikein valitut jalkineet ovat kuitenkin avaintekijä turvallisuutesi varmistamisessa. Jotkut jopa sanovat, että oikea istuvuus tälle alueelle on ensimmäinen askel putoamisriskin vähentämisessä.

Onneksi tiedät jo, mihin kannattaa kiinnittää huomiota kenkiä valittaessa. Jos mietit, mistä löytää parhaat mallit edulliseen hintaan, tutustu meidän malliisi verkkokauppa.