Ota askel taaksepäin ja opi kenkien kiehtovasta historiasta


Kengät. Erottamaton osa jokaisen ihmisen elämää. Tehokas suoja vammoja ja lämpötiloja vastaan. Täydellinen tapa ilmaista persoonallisuuttasi. Vaikka ne ovat jokapäiväisiä esineitä, harvat ajattelevat, mitä tarinaa he piilottavat. Jalkineiden harrastajia ajatellen olemme koonneet kiehtovimmat faktat kenkien historiasta.

Kengän kiehtova historia

On vaikea kuvitella elämää ilman niitä. Kengät. Erottamaton osa jokaisen miehen vaatekaappia, joka tarjoaa tehokkaan suojan lämpötiloja ja vammoja vastaan ​​ja samalla antaa sinun ilmaista helposti persoonallisuuttasi. Vaikka jalkineet ovat tehneet samoja tehtäviä aikojen alusta lähtien, ne ovat vuosien aikana muuttuneet ulkonäöltään paljon.

Jos olet kiinnostunut kenkien kiehtovasta historiasta, olet tullut oikeaan paikkaan. Ajattelemme sinua, olemme koonneet kiehtovimmat tosiasiat siitä. Aloitetaan!

Askel askeleelta, joten aloitetaan alusta

Kengillä on hämmästyttävä historia. Vaikka niiden tarkkaa alkuperää ei tunneta yksityiskohtaisesti, arkeologit eivät epäile, että jalkineet ovat olleet olemassa esihistoriallisista ajoista lähtien. Tästä todistavat muun muassa säilyneet kuvitukset.

Muinaiset egyptiläiset suojasivat jalkojaan papyruksesta tai palmunlehdistä tehdyillä sandaaleilla. Roomalaiset sen sijaan laajensivat silloista valikoimaa ja valmistivat sandaalien lisäksi kantapäätä peittäviä kenkiä sekä täysin suljettuja jalkineita. 

Muinaisessa Kreikassa puolestaan ​​hallitsi lehmännahkaista polvipituiset saappaat ja kiilat. Kylmemillä alueilla mokasiinit olivat päätuki, ja ne ovat edelleen suosittuja.

Erot ja yhtäläisyydet

On syytä muistaa, että aiemmin naisten ja miesten kenkämallien luomiseen ei kiinnitetty erityistä huomiota. Siitä huolimatta jalkineet erosivat valmistusmateriaalien suhteen, mikä oli tarkoitettu korostamaan yksittäisten yhteiskuntaluokkien välistä kontrastia.

Mielenkiintoista on, että tuolloin voimassa olleet määräykset määrittelivät selvästi, kuinka pitkät kenkien nenät saattoivat olla tuloista tai asemasta yhteiskunnassa riippuen. Tällä haluttiin estää porvaristoa jäljittelemästä eliittiä.

Juuri renessanssin jälkeen raskaat nahkaiset korkokengät olivat suosituimpia yksinkertaisten eurooppalaisten keskuudessa. Aristokraatit sen sijaan erottuivat puusta tehdyistä jalkineista. Valistuksen aikana kankaasta, kuten silkistä, tehdyistä kengistä tuli erittäin muodikkaita.

Erot naisten ja miesten jalkineiden välillä alkoivat näkyä paljaalla silmällä vasta 1800-luvun alussa. Silloin molemmille sukupuolille tarkoitetut kengät erottuivat joukosta tyylin, kantapään korkeuden ja tasaisen varvasmuodon suhteen. 

Keskusteltaessa kenkien eroista ja yhtäläisyyksistä on myös syytä mainita, että oikea ja vasen kenkä näyttivät alun perin samalta. Jalkineet valmistettiin "suoralla" tekniikalla lähes 1900-luvun alkuun asti. Voitteko kuvitella, kuinka epämukavaa on täytynyt olla liikkua sellaisissa kengissä? Tulemme kananlihalle jo kun ajattelemme sitä!

Tekninen kehitys ja globaalit trendit

Vaikka ennen kenkiä valmistettiin käsin ja niiden valmistusaika oli vähintään yksi päivä, seuraavien vuosisatojen teknologian kehitys vaikutti merkittävästi erilaisten trendien kehitykseen. 

Ensimmäinen kenkätehdas perustettiin vuonna 1760 Massachusettsiin. Siitä huolimatta kenkien valmistusprosessi oli edelleen aikaa vievä, kunnes ompelukone keksittiin 1800-luvulla. Lopulta kenkien tekemisestä tuli paljon yksinkertaisempaa, nopeampaa ja halvempaa, mikä teki kenkätyyleistä entistä monipuolisempia.

Kapitalismin aikoina Amerikan markkinoita hallitsivat miesten oxfordit ja loaferit. Naiset sen sijaan rakastivat alustakenkiä. Pian toisen maailmansodan jälkeen kauniin sukupuolen jalkineet alkoivat muistuttaa nykyisin tunnettuja muotoja, joiden avulla voit korostaa täydellisesti jalan kapeaa muotoa ja pidentää optisesti jalkoja.

1970-luvulla kiilakorkokengät ja alustat olivat erittäin suosittuja naisten keskuudessa. On syytä muistaa, että alustalla olevat kengät ilmestyivät muinaisessa Kreikassa, missä sen ajan näyttelijät käyttivät niitä. 1500-luvun lopulla korkokengät olivat synonyymi rikkaudelle.

Entä lenkkarit?

Mietitkö, milloin ensimmäiset lenkkarit ilmestyivät? Tiedämme yksityiskohdat, jotka yllättävät sinut! 

Tennarit ilmestyivät 1800-luvun puolivälissä. Liikkuminen kumipohjaisissa kengissä oli riittävän äänetöntä, jotta se mahdollistaisi salailun. hiipiä) - mistä näiden kenkien nimi tulee. 

Mielenkiintoista kyllä, alun perin tennarien käyttö rajoittui kroketin ja tenniksen pelaamiseen. Ajan myötä kiinnostus niitä kohtaan on lisääntynyt huomattavasti, ja nykyään monet ihmiset eivät voi kuvitella elämää ilman niitä.

Kiehtova askel taaksepäin

Nykyään kengät eivät ole vain suojaa epäsuotuisilta sääolosuhteilta tai loukkaantumilta. Se on myös loistava tapa ilmaista persoonallisuuttasi. Tällaisen askeleen ottaminen taaksepäin on erittäin tärkeää jokaiselle kenkätrendien ystävälle. Toivomme, että esitelty kenkien historia kiehtoi sinua suunnattomasti! Loppujen lopuksi kukaan ei voi kuvitella elämää ilman heitä.