Varpaille, rakkuloita, hankausta? Meillä on tapa heille!


Jäykät, huonosti istuvat kengät voivat tehokkaasti vaikeuttaa elämää. Kivuliaat naarmut pahenevat joka askeleella, ja mietitkö, voidaanko se estää? Olet oikeassa paikassa! Oppaastamme löydät todistettuja tapoja saada hankaavia kenkiä.

Miksi kenkäni hankaavat?

Hiertymät jaloissa johtuvat monissa tapauksissa liian jäykistä ja väärin istuvista kengistä. Ensinnäkin, kun valitset kenkiä, varmista, että ne ovat riittävän joustavia. Niiden tulisi taipua varpaille astuttaessa ilman suurempia ongelmia.

Toinen syy kenkien hankaamiseen on huono istuvuus. Sekä liian suuret että liian pienet kengät voivat tehokkaasti vaikeuttaa elämää, rasittaa jalkoja ja aiheuttaa kivuliaita rakkuloita. Muista, että kenkien koko voi muuttua iän myötä. Siksi älä vaadi käyttämään samaa kokoa koko elämäsi ajan, vaan varmista säännöllisesti, että se istuu edelleen.

Jotkut jalkojen epämuodostumat, kuten halluxit, voivat myös edistää kenkien hankausta. Liian kapeiden kenkien aiheuttama paine voi aiheuttaa tuskallisia hankausta.

Onneksi tiedämme kuinka korjata tämä! Ota selvää todistetuista tavoistamme käsitellä tätä ongelmaa lopullisesti.

# 1 Vastaa kenkisi kokoa

Kun ostat kenkiä, valitse malli, joka istuu oikein. Toisin sanoen kantapää ei saa liukua kengän sisään eivätkä varpaat hankaa kengän etuosaa vasten.

Liian tiukat kengät voivat tehdä varpaistasi ja kantapäästäsi liian vähän tilaa. Tämän seurauksena voit odottaa kivuliaita hankaumia ja jopa ongelmia kynsien kanssa. Samoin liian löysillä kengillä jalka liukuu edestakaisin joka askeleella, mikä lisää kitkaa ja rakkuloita.

Jotta näin ei tapahdu, sido kengät hyvin, jotta kantapää ei luista. Hyväksi todistettu ratkaisu on myös paksumman sukan käyttö. Jos jaloissasi tuntuu edelleen olevan liikaa tilaa, harkitse kenkien vaihtamista pienempiin.

# 2 Älä käytä kenkiä, jotka eivät ole kuluneet

Juuri laatikosta otetut uudet kengät näyttävät niin ilmiömäisiltä, ​​että haluat melkein heti esitellä ne muulle maailmalle? Jiffy! On hyvä ottaa uudet kengät pois ennen kuin lähdet pitkälle kävelylle.

Käytä niitä lyhyillä matkoilla tai käytä niitä ympäri taloa suorittaessasi päivittäisiä työtehtäviäsi. Tällä tavalla erotat ne nopeasti täydellisen istuvuuden saavuttamiseksi.

# 3 Vaihda vuoraus

Jos jaloissasi on hankausta, se voi johtua siitä, että pohjallinen on liian paksu. Tässä tilanteessa riittää, että se korvataan ohuemmalla sisäkkeellä. Tämän ansiosta annat jaloillesi enemmän tilaa ja estät rakkuloita.

Joissakin tapauksissa voi olla tarpeen ostaa erillinen ortopedinen pohjallinen, joka toimii hyvin litteän jalkojen tai varpaille.

# 4 Vältä teräviä varpaita

Terävät varpaat näyttävät upeilta, varsinkin korkokenkien kanssa. Varmista kuitenkin, etteivät sormesi jää puristuksiin. Muuten saatat hankauksen lisäksi kokea halluxia ja jopa hermovaurioita.

Tämän estämiseksi sinun ei tarvitse luopua teräväkärkisten kenkien käytöstä. Käytä niitä juhlapyhinä ja valitse joka päivä kengät pyöreällä varpaalla.

# 5 Pidä jalat kuivina

Jos sinulla on hankausongelmia, ongelma saattaa olla jalkojen liiallisessa hikoilussa. Poistaaksesi kosteuden vaihtamalla sukat säännöllisesti ja ennen niiden pukemista ripottele jalkasi erityisellä talkkijauheella tai suihkuta erityisellä suihkeella.

Hien kosteus ei ole rakkuloiden ja rakkuloiden ainoa syyllinen. Sadeolosuhteet ovat yhtä ongelmallisia. Sitten ihosi tulee alttiimmaksi hankaukselle ja rakkuloille. Kun lähdet lätäkössä kävelylle, varmista, etteivät kengät kastu.

# 6 Luo suojakerros

Tietyt jalan alueet ovat alttiita rakkuloille, erityisesti uusia kenkiä käsiteltäessä. Toimi ennalta ehkäisevästi ennen kuin tiivistät hankauskohdan sen muodostumisen jälkeen.

Mahdolliseen rakkulakohtaan liimattu kipsi luo ylimääräisen suojakerroksen ja auttaa estämään rakkuloiden muodostumista. Voi olla hyödyllistä käyttää myös paksumpia sukkia.

# 7 Vaihda kengät

Kenkien vaihtaminen on suhteellisen kallis mutta erittäin tärkeä tapa, joka kannattaa toteuttaa. Vaikka suosikkikenkäparisi olisi edelleen hyvässä kunnossa, harkitse onko pohja kulunut.

Muuten voit kokea erilaisia ​​särkyjä jalkoissa, nilkoissa, polvinivelissä tai lonkkanivelissä, mikä voi aiheuttaa kivuliaita hankausta.

Mitä tehdä, kun rakkula ilmestyy?

Kun rakkula ilmaantuu, kävely kannattaa keskeyttää. Liikkumisen jatkaminen kovasta kivusta huolimatta voi johtaa hallitsemattomaan virtsarakon repeämään ja jopa infektioon. Jos rullatut sukat aiheuttavat hankausta, poista kenkäsi mahdollisimman pian, aseta laastari virtsarakon päälle ja kiristä sukat kunnolla.

Parempi ehkäistä kuin parantaa

Kävely on epäilemättä yksi helpoimmista ja saavutettavimmista liikuntamuodoista... kunhan et ole tekemisissä kipeillä jaloilla, jotka saavat sinut tärisemään ja rakkuloita jokaisella askeleella. 

Älä kuitenkaan korvaa kävelyä sohvalla television edessä istumiseen. Sinun tarvitsee vain noudattaa neuvojamme ja voit nauttia kaikkien neljän vuodenajan viehätyksestä ilman ongelmia. 

Jos mikään yllä mainituista menetelmistä ei ole auttanut sinua taistelemaan hankausta vastaan ​​ja kipu on edelleen jatkuvaa ja häiritsee normaalia toimintaasi ja vaikuttaa elämänlaatuasi, käänny lääkärin puoleen. Ehkä ongelma on monimutkaisempi ja tarvitaan ammattiapua.